Halloweenske Pavlovovej tortičky
Pavlovovej tortičky
- 8 bielkov (240 g)
- 340 g kryštálového cukru Belbake
- 170 g práškového cukru Belbake
- 1 lyžica šťavy z citróna
- 1 lyžica Zlatého klasu
Malinová omáčka
- 250 g mrazených malín
- 80 ml vody
- šťava z 1 citróna
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 10 g Zlatého klasu
Krém
- 250 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Ozdoba
- roztopená horká čokoláda J. D. Gross
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom metlička
- stierku
- 4 cukrárske vrecká (2 x s ozdobnou špičkou, 1 x s veľkou a 1 x s malou hladkou špičkou)
- papier na pečenie
- veľký plech
Čas sušenia
- 1 hodina 30 minút
Bielky vyšľaháme na stredných otáčkach do peny. Potom k nej po lyžiciach zašľaháme kryštálový cukor. Vznikne tuhý lesklý sneh, do ktorého na vysokých otáčkach krátko zašľaháme práškový cukor. Nakoniec ešte zašľaháme citrónovú šťavu a Zlatý klas.
Pripraveným cestom naplníme dve cukrárske vrecká – jedno s ozdobnou a druhé s veľkou hladkou špičkou. Pomocou ozdobnej špičky na plech vystlaný papierom na pečenie vytvoríme základný plný kruh okolo ktorého urobíme vyšší okraj, aby nám vznikla priehlbina, ktorú budeme neskôr plniť – telá postavičiek. Vedľa pomocou veľkej hladkej špičky vytvoríme pusinky – hlavy postavičiek. Tortičky sušíme v rúre vyhriatej na 90 °C približne 90 minút. Upečené ich necháme vychladnúť.
Malinová omáčka
V hrnci rozvaríme maliny s 50 ml vody, citrónovou šťavou a cukrom. Pridáme Zlatý klas rozmiešaný v 30 ml vody. Prevaríme, prelejeme do misky a necháme vychladnúť.
Krém
Mascarpone vyšľaháme so smotanou do tuha. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Telá postavičiek naplníme omáčkou. Pridáme vrstvu krému. Na ňu položíme hlavy postavičiek a pomocou roztopenej čokolády dokreslíme oči.