Kapustový šalát s grilovanou krkovičkou
Bravčová krkovička
- 4 plátky bravčovej krkovičky bez kosti
- grilovacie korenie Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
Kapustový šalát
- 800 g bielej kapusty
- celá rasca Mikado
- 2 strúčiky cesnaku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
- biely vínny ocot Acentino
Zemiaky so slaninou
- 600 g zemiakov uvarených v šupke
- 100 g anglickej slaniny Pikok
- 2 červené cibule
- 1 hlávka cesnaku
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- grilovaciu panvicu
Bravčová krkovička
Umyté a osušené plátky bravčovej krkovičky okoreníme grilovacím korením a naklepeme. Plátky mäsa preložíme do misky, pokvapkáme olejom a necháme 2 – 3 hodiny marinovať, ideálne však cez noc.
Mäso opečieme po oboch stranách na grilovacej panvici. Potom plátky preložíme do zapekacej misy a dopečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.
Kapustový šalát
Kapustu nastrúhame na rezance, prisypeme k nej rascu, nadrobno nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame rukami tak, aby sa z kapusty uvoľnila šťava. Prilejme olej a ocot, opäť dôkladne premiešame a necháme odstáť.
Zemiaky so slaninou
Celú hlávku cesnaku rozoberieme na strúčiky. Neošúpané strúčiky preložíme do zapekacej misy, zalejeme olejom a pomaly konfitujeme vo vyhriatej rúre pri 70 – 80 °C domäkka (približne 1,5 hodiny).
Neošúpané zemiaky umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Potom ich nakrájame na plátky a opečieme na rozohriatej panvici s olejom dozlatista. Zemiaky vyberieme a do panvice s výpekom vložíme slaninu nakrájanú na kocky. Necháme dôkladne vypiecť. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a konfitované strúčiky cesnaku (aj so šupkou) a opečieme. Na záver vrátime opečené zemiaky späť do panvice a pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Servírovanie
Plátky bravčovej krkovičky prerežeme na polovice a servírujeme s opečenými zemiakmi so slaninou. Kapustový šalát podávame v samostatnej miske.