Pečené stehno z mladého prasiatka s červenou repou, zemiakmi a jablkovým chrenom
Suroviny
- 1 kg stehna z mladého prasiatka (zadnej časti)
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 200 ml bieleho suchého vína
- 12 strúčikov cesnaku
- čerstvý rozmarín
- 1 kg zemiakov
- 500 g červenej repy
- 1 jablko
- 100 g sterilizovaného strúhaného chrenu Kania
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
zapekaciu misu alebo plech, panvicu, strúhadlo
Postup
Mäso na koži narežeme. Preložíme ho do zapekacej misy alebo na plech, ochutíme soľou a korením, polejeme olejom, podlejeme vínom, pridáme 7 celých strúčikov cesnaku a posypeme rozmarínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 120 minút. Počas celej doby pečenia polievame výpekom. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Prekrojíme ich na polovice alebo na štvrtinky a opekáme ich v panvici na oleji. Osolíme, okoreníme, posypeme rozmarínom a prihodíme 5 rozpučených strúčikov cesnaku. Predvarenú červenú repu nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a opekáme na oleji. Jablko očistíme, nastrúhame nahrubo. Preložíme do misy, pridáme sterilizovaný chren, soľ, korenie, šťavu z citróna, olej a dôkladne premiešame.
Servírovanie
Pečené stehno z mladého prasiatka podávame s červenou repou, zemiakmi a s jablkovým chrenom. Na záver ozdobíme rozmarínom.