Kokosovo-ovocné muffiny
Cesto
- 3 vajíčka
- 1 hrnček práškového cukru Belbake
- 1 hrnček roztopeného masla
- 2 hrnčeky mlieka Pilos
- 2 hrnčeky polohrubej múky Belbake
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 200 g strúhaného kokosu
- 200 g čučoriedok (alebo iného drobného ovocia)
Poleva
Kokosová
- 1 bielok
- 6 lyžičiek práškového cukru Belbake
- 5-6 lyžíc strúhaného kokosu
Citrónová
- 3 lyžičky práškového cukru Belbake
- šťava z citróna
Na ozdobenie
- 50 g čučoriedok (alebo iného drobného ovocia)
Postup
Muffiny
3 žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista. Za stáleho šľahania pridáme postupne roztopené maslo a mlieko. Potom do zmesi po lyžiciach pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Metličkou dôkladne premiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Keď je zmes hladká, prisypeme strúhaný kokos a tuhý sneh z 3 bielkov. Zľahka premiešame. Na záver do cesta vmiešame drobné ovocie.
Do otvorov v plechu na muffiny vložíme papierové košíčky, ktoré naplníme cestom do 2/3 (cesto počas pečenia zväčší svoj objem). Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi 25 minút.
Kokosová poleva
Nad parou vyšľaháme bielok s práškovým cukrom (šľaháme približne 2-3 minúty). Pridáme strúhaný kokos a dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť.
Citrónová poleva
V miske zmiešame práškový cukor s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Šťavu pridávame postupne, kým nevznikne hustá kašička.
Servírovanie
Ešte teplé muffiny vyberieme z plechu, necháme vychladnúť a potom ozdobíme kokosovou alebo citrónovou polevou. Na záver dozdobíme čerstvým drobným ovocím.