Jablká v župane s karamelovou zmrzlinou
Suroviny
- 3 jablká
- 140 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- štipka soli Kania
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 130 ml mlieka Pilos
- 1 vajce
- 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or na vyprážanie
- 4 škoricové cukry na obaľovanie
- 1 vanička karamelovej zmrzliny Gelatelli
Potrebujeme
metličku, naberačku na zmrzlinu
POSTUP
V mise zmiešame hladkú múku, kypriaci prášok, štipku soli a mletú škoricu. Nakypríme metličkou, prilejeme mlieko s vajcom a premiešame. Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky. Vyberieme jadrovník a jablká obalíme v pripravenom cestíčku. Na rozpálenom oleji ich vyprážame dozlatista. Ešte teplé ich obalíme v škoricovom cukre. Podávame s karamelovou zmrzlinou.