Koláč s gréckym jogurtom
Cesto
- 125 g zmäknutého masla
- 220 g trstinového cukru
- 3 vajíčka
- 300 g gréckeho jogurtu Eridanous
- 300 g hladkej múky Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- roztopené maslo na vymastenie formy
- hladká múka Belbake na vysypanie formy
Jogurtový krém
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 150 g gréckeho jogurtu Eridanous
Na ozdobenie
- 50 g nasekaných vlašských orechov Alesto Fine
- 3 lyžice medu Confeira
Potrebujeme
- mixér so šľahacími a miesiacimi metličkami
- tortovú formu s priemerom 26 cm
- pierko na potieranie
Postup
Cesto
Maslo s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Potom po jednom zašľahávame žĺtky. Postupne po častiach vmiešame grécky jogurt. Ručne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver primiešame zľahka po častiach tuhý sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme do formy vytretej maslom a vysypanej múkou. Pečieme v predhriatej rúre približne 40 minút pri 180 °C.
Jogurtový krém
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s gréckym jogurtom na tuhý krém.
Koláč s gréckym jogurtom
Vychladnutý koláč potrieme jogurtovým krémom, posypeme nasekanými orechmi a pokvapkáme medom.