XXL venček s malinovým krémom
Suroviny
- 700 g mrazených malín
- 12 lyžíc kryštálového cukru Belbake
- 80 g Zlatého klasu
- 750 g mascarpone Milbona
- 2 – 3 lyžice práškového cukru Belbake
- 300 ml vody
- 150 g masla Pilos
- 150 g hladkej múky Belbake
- štipka soli Kania
- 4 vajcia
Servírovanie
- 100 g malín
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
sitko, hrniec, metličku, 2 cukrárske vrecká s ozdobnými špičkami, plech, papier na pečenie
POSTUP
Maliny uvaríme s cukrom, prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť. Do malinovej zmesi nasypeme Zlatý klas a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého krému postupne primiešame mascarpone a ochutíme práškovým cukrom.
V hrnci necháme zovrieť vodu s maslom. Po zovretí prisypeme múku a miešame, kým sa cesto spojí. Následne odpaľujeme približne 2 minúty. Cesto necháme za stáleho miešania vychladnúť. Postupne doň primiešavame po jednom vajíčka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie ho nanesieme do tvaru kruhov. Venček pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 minút. Následne pootvoríme dvierka rúry a takto pečieme ešte približne 25 minút. Následne takto upečieme aj ďalšie cesto, aby nám vznikli dva XXL venčeky.
Na spodný venček pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém, prikryjeme druhým venčekom a na záver posypeme práškovým cukrom a ozdobíme čerstvými malinami.