Kura s praženou ryžou
Suroviny
- 4 mrkvy
- 6 lahôdkových cibuliek
- 150 g mrazeného hrášku Freshona
- rastlinný olej Vita D´or
- 150 g dlhozrnnej ryže Tiradell
- 1 vajce
- soľ kania
- čierne mleté korenie Kania
- sójová omáčka
- ½ červenej papriky
- 1 pekinská kapusta
- 4 hnedé šampiňóny
- čerstvý zázvor
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 500 g kuracích prsných rezňov
- 1 lyžica kukuričného škrobu
Potrebujeme
- hrniec, panvicu
POSTUP
2 mrkvy nakrájame na menšie kocky. 3 lahôdkové cibuľky (zelené časti) nakrájame na kolieska.
Do panvice s olejom dáme restovať mrkvu s hráškom. Po približne 5 minútach prihodíme lahôdkovú cibuľku a ryžu. Osolíme, premiešame a presunieme na jednu polovicu panvice. V druhej polovici panvice na oleji upražíme vajce. Vajce zmiešame s ryžou a zeleninou a dochutíme sójovou omáčkou, soľou, čiernym korením a ďalej restujeme približne 5 minút.
Papriku, 3 lahôdkové cibuľky, pekinskú kapustu (bielu časť), 2 mrkvy a šampiňóny nakrájame na tenké plátky. Odložíme nabok.
Strúčiky cesnaku a očistený zázvor nasekáme najemno.
Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky.
Do panvice pridáme nakrájaný cesnak so zázvorom, pridáme mäso a restujeme, kým sa voda odparí z mäsa. Do panvice prihodíme pripravenú zeleninu a opäť restujeme.
Prilejeme sójovú omáčku a zmes kukuričného škrobu s 200 ml vody. Necháme prevrieť.
Servírovanie
Praženú ryžu servírujeme s kuracím mäsom a zeleninou.