Kuracie krídla so zeleninovým šalátom
Suroviny
Marinované krídla
- 1 kg kuracích krídel
- 1 lyžica paradajkového pretlaku Kania
- 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička mletej ostrej papriky Kania
- šťava z ½ citróna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
Šalát
- 2 červené špicaté papriky
- 1 uhorka
- 4 stonky stonkového zeleru
- 200 g cherry paradajok
- 100 g zelených olív bez kôstok Baresa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvá bazalka
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
Servírovanie
- 1 chlieb alebo iné pečivo
Potrebujeme
metličku, zapekaciu misu alebo plech
POSTUP
Marinované krídla
V miske pripravíme marinádu zmiešaním paradajkového pretlaku, horčice, medu, ostrej papriky, citrónovej šťavy, soli, korenia a olivového oleja. Umyté a osušené kuracie krídla prelejeme marinádou, premiešame a marinujeme v chladničke aspoň 20 minút.
Potom krídla preložíme na plech alebo do zapekacej misy, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 45 minút dochrumkava.
Šalát
Papriky zbavíme jadierok. Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme a pomocou lyžičky vydlabeme vnútro. V miske zmiešame papriky, uhorku a stonky zeleru nakrájané na menšie kúsky, cherry paradajky na polovice a natrhané olivy. Ochutíme soľou, korením a najemno nasekanou bazalkou. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Kuracie krídla podávame s ľahkým zeleninovým šalátom a na oleji z oboch strán opečenou bruschettou.