Bravčové roládky s krémovými zemiakmi s pórom
- 3 bravčové rezne
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 lyžičky hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 1 hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, pažítka, mäta)
- 30 g syra Grana Padano Lovilio
- olivový olej Primadonna
- 4 lyžice masla
- 200 ml suchého bieleho vína
- 600 g zemiakov
- 1 pór (iba biela časť)
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- strúhadlo
- špagát
- sitko
- zapekaciu misu
- alobal
Postup
Bravčové roládky
Bravčové rezne naklepeme cez fóliu na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a každý plátok potrieme 1 lyžičkou hrubozrnnej horčice. Bylinky nasekáme nadrobno a mäso nimi posypeme. Na bravčové rezne pridáme aj nastrúhaný syr Grana Padano. Každý plátok mäsa zrolujeme a previažeme špagátom. Roládky sprudka opečieme zo všetkých strán na panvici na rozpálenom olivovom oleji do zlatohneda. K opečenému mäsu pridáme maslo. Po rozpustení masla podlejeme roládky bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, preložíme bravčové roládky aj so šťavou do zapekacej misy, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na približne 10 minút. Z upečených roládiek odstránime špagát. Do výpeku pridáme 2 lyžice masla a omáčku ešte krátko do zhustnutia povaríme.
Krémové zemiaky s pórom
Zemiaky ošúpeme a vcelku uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Potom ich scedíme, necháme odkvapkať a nakrájame na štvrtinky. Bielu časť póru nakrájame na polkolieska a cesnak nadrobno. Opražíme ich vo väčšom hrnci na troche olivového oleja do zmäknutia. Osolíme a okoreníme, pridáme predvarené zemiaky a podlejeme smotanou. Varíme ešte približne 10 minút, kým zemiaky úplne nezmäknú.
Servírovanie
Roládky nakrájame na kolieska a prelejeme pripravenou omáčkou. Podávame s krémovými zemiakmi s pórom.