0
18
Plnené kuracie prsia s kyslou kapustou a Schwarzwaldskou šunkou

Plnené kuracie prsia s kyslou kapustou a Schwarzwaldskou šunkou

1 h 15 m
5 porcií
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice bravčovej masti Pikok
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 bobkové listy Mikado
  • 500 g kyslej kapusty Lidl Stánok
  • 1 kg kuracích pŕs
  • 100 g Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
  • 1 kg zemiakov
  • 1 menší pór
  • olivový olej Primadonna
  • 75 g hlivy kotúčovej
  • 75 g húb shimeji
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 200 ml smotany na šľahania Pilos (30%)
  • 125 g mladého špenátu alebo 1 zväzok medvedieho cesnaku
     

Postup

POTREBUJEME

  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • špáradlá

 

Plnené kuracie prsia

Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme v hrnci, v ktorom sme rozohriali 1 lyžicu masti. Ochutíme soľou, korením a 2 bobkovými listami. Keď je cibuľa opečené dozlatista, pridáme premytú, odkvapkanú a nakrájanú kapustu. Premiešame a podľa potreby osolíme a okoreníme. Stiahneme z ohňa a necháme mierne vychladnúť.

Umyté a osušené kuracie prsia rozrežeme tak, aby vznikli ploché rezne. Prikryjeme ich potravinovou fóliou a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Na každý rezeň položíme 2 plátky Schwarzwaldskej šunky a pripravenú kyslú kapustu. Preložíme ich tak, aby vznikli kapsy a uzatvoríme pomocou špáradiel.

Kapsy opekáme po oboch stranách do zlatohneda na panvici, v ktorej sme rozohriali 1 lyžicu masti. Potom ich preložíme do zapekacej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút. Pred servírovaním z nich odstránime špáradlá.

Dusené zemiaky s hubami a špenátom

Umyté a očistené zemiaky nakrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme na menšie kúsky nakrájaný pór. Osolíme, okoreníme a pridáme zvyšné bobkové listy. Keď pór trochu zmäkne, pridáme na menšie kocky nakrájanú hlivu kotúčovú a huby shimeji.

Krátko spolu opečieme. Potom pridáme nakrájané zemiaky, soľ, korenie a podlejeme vínom. Keď sa z vína odparí alkohol, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni za občasného miešania dusíme domäkka. Približne 5 minút pred koncom primiešame umyté a osušené lístky špenátu a smotanu na šľahanie. Necháme prejsť varom.

Tip: Vyskúšajte do zemiakov pridať namiesto špenátu nahrubo nasekané lístky medvedieho cesnaku.

Servírovanie

Plnené kuracie prsia rozrežeme na polovicu a podávame s dusenými zemiakmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať