Taquitos s kuracím mäsom
Suroviny
- 250 g kuracích pŕs
- 1 lyžička soli Kania
- 150 ml vody
- olivový olej Primadonna
- 5 lyžíc kečupu Kania
- 3 lyžice sójovej omáčky Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 70 g kukurice Freshona
- 140 g bielej fazule Freshona
- 200 g syra eidam Pilos
- 3 celozrnné tortilly Snack Day
- guacamole (z 1 avokáda)
- 50 g cherry paradajok
- ½ červenej cibule
Potrebujeme
plech na pečenie, panvicu, papier na pečenie
POSTUP
Kuracie prsia nakrájame na plátky, osolíme z oboch strán a orestujeme na panvici s olejom. Orestované prsia podlejeme vodou a dusíme cca 15 minút. Hotové ich natrháme na menšie kúsky vidličkou. V mise zmiešame natrhané kuracie prsia, kečup, sójovú omáčku a pretlačený strúčik cesnaku. Zmes preložíme na panvicu, do ktorej pridáme kukuricu, fazuľu a 100 g nastrúhaného eidamu. Premiešame.
⅓ zmesi dáme do stredu celozrnnej tortilly, ktorú zrolujeme do batôžka. Zrolovanú tortillu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zľahka polejeme olejom a na záver posypeme 100 g eidamu. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút.
Servírovanie
Hotové taquitos podávame s guacamole, nakrájanými paradajkami a červenou cibuľou.