Kuracie nugetky so šalátom, jahodami a nátierkou z fety
Suroviny
Nugetky
- 400 g mletého kuracieho mäsa
- 2 lyžice nasekanej pažítky
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- keramický mlynček s čili
- 50 g tvrdého syru Grana Padano
- strúhanka Belbake na obaľovanie
Syrová nátierka
- 200 g syra feta Milbona
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice vody
- 200 g čerstvého syru Palouček Pilos
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
Šalát
- 200 g uhoriek
- 1 avokádo
- 1 červená cibuľa
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 200 g cherry paradajok
- 100 g jahôd
- 1 citrón
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja Primadonna
- 2 lyžice jahodového balzamika Italiamo
Potrebujeme
strúhadlo, misu, teplovzdušnú fritézu, ručný mixér
Postup
Nugetky
Mleté mäso, pažítku, soľ, korenie, čili podľa chuti a nastrúhaný syr zmiešame v mise. Zo vzniknutej hmoty vytvarujeme nugetky, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame v teplovzdušnej fritéze rozohriatej na 180 °C cca 15 minút.
Syrová nátierka
Syr rozdrvíme, cesnak nastrúhame a vložíme do nádoby. Zriedime s vodou, olejom, ochutíme Paloučkom a rozmixujeme dohladka.
Šalát
Ovocie a zeleninu dôkladne umyjeme. Uhorky aj so šupkou nakrájame na široké pásiky. Avokádo ošúpeme a nakrájame na kocky, cibuľu na rezančeky, paradajky na polovice a jahody na menšie kúsky. Všetko dôkladne premiešame v mise, ochutíme lístkami bazalky, citrónovou šťavou, olejom, soľou a korením. Premiešame a necháme krátko odležať.
Servírovanie
Kuracie nugetky servírujeme so šalátom a nátierkou z feta syra.