2
7
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom a čerstvým ovocím

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom a čerstvým ovocím

2 h 0 m
6 porcií

Suroviny

Dukátové buchtičky

  • 600 g polohrubej múky Belbake + na pomúčenie
  • 80 g kryštálového cukru Belbake
  • 35 g čerstvého droždia
  • soľ Kania
  • 140 g masla Pilos
  • 1 vajce
  • 2 žĺtky
  • 250 ml plnotučného mlieka Pilos


Vanilkový krém

  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 lyžica pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 4 žĺtky
  • 1 vanilínový cukor Belbake
  • 50 g kryštálového cukru Belbake
  • 40 ml tuzemáku


Servírovanie

  • práškový cukor Belbake
  • čerstvé ovocie (čučoriedky/maliny/jahody)
  • čerstvá mäta

Potrebujeme

kuchynský robot, zapekaciu misu, metličku


POSTUP

Dukátové buchtičky

Maslo rozpustíme a mlieko ohrejeme, aby bolo vlažné. Múku, cukor, droždie, štipku soli, 90 g masla, vajcia, žĺtky a teplé mlieko vymiešame v robote na hladké cesto. Necháme kysnúť približne 60 minút tak, aby sa jeho objem zdvojnásobil.

Tip: Aby bolo cesto ešte jemnejšie, necháme ho kysnúť v chladničke.

Z vykysnutého cesta vytvarujeme buchtičky. Časť cesta odoberieme, spracujeme do tvaru valca a nakrájame na menšie kúsky (s váhou 20 g). Buchtičky uložíme do zapekacej misy vymazanej zvyšným rozpusteným maslom. Potrieme ich aj po povrchu, aby sa na seba nelepili.

Tip: Buchtičky ukladáme tak, aby sme zachovali rozostupy. Cesto pri pečení zväčší objem.

Pečieme ich v rúre vyhriatej na 170 °C približne 13 – 15 minút a následne necháme chvíľu vychladnúť.


Vanilkový krém

400 ml smotany a oba cukry privedieme k varu. Pudingový prášok zmiešame s 50 ml smotany a zvyšok smotany premiešame so žĺtkami. Do vriacej tekutiny prilejeme tuzemák, pridáme rozmiešaný pudingový prášok a privedieme k varu. Následne vypneme plameň a pridáme žĺtky vymiešané v zvyšku smotany. Miešame do zhustnutia.


Servírovanie

Dukátové buchtičky servírujeme s vanilkovým krémom, posypeme práškovým cukrom, ozdobíme čerstvým ovocím a lístkami mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    18. apríl 2024, 15:03

    Môže sa vanilkový krém opäť prihriať, napríklad neskôr keď sa zvýši?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. január 2024, 12:28

    dobry den, v postupe na krem je chyba - podla videa sa vanilkovy prasok so smotanou prevara a po odstaveni sa pridavaju uz len zltka. tu je uvedene, ze aj prasok sa pridava az po odstaveni. viete to opravit? kazdopadne je ten krem najlepsi, aky som kedy jedla k dukatovym buchtickam, dakujem za recept

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. február 2024, 19:25

      Ups, chybička se vloudila. 😕 Ďakujeme veľmi pekne za postreh. ❤️

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať