Rezne v pivnom cestíčku s batatovým pyré
Bravčové rezne
- 4 bravčové rezne zo stehna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 180 g hladkaj múky Belbake + na pomúčenie
- 2 vajíčka
- 13 g kypriaceho prášku Belbake
- 200 ml svetlého piva Argus Maestic
- prepustené maslo na smaženie
Kapusta
- 2 šalotky
- 1 lyžica masla Pilos
- 300 g kapusty
Batatové pyré
- 700 g batatov
- 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 80 ml šťavy z čerstvých pomarančov
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér
- tĺčik na mäso
- potravinársku fóliu
- strúhadlo
- sitko
Bravčové rezne
Plátky mäsa rozrežeme na polovice a naklepeme ich cez fóliu. Osolíme, okoreníme, potrieme najemno nastrúhaným cesnakom a zľahka pomúčime. Z hladkej múky, vajíčok, kypriaceho prášku a piva pripravíme cestíčko. Rezne obalíme v cestíčku a smažíme na prepustenom masle do zlatista.
Kapusta
Šalotku nakrájame na rezance a orestujeme na rozohriatom masle. Osolíme, okoreníme, pridáme na rezance nakrájanú kapustu, ktorú sme predtým oblanšírovali v osolenej vode. Zľahka podlejeme vodou a krátko podusíme.
Batatové pyré
Bataty očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme v osolenej vode, scedíme, osolíme, okoreníme a prilejeme zohriatu smotanu a prevarenú pomarančovú šťavu. Rozmixujeme na hladké pyré.
Servírovanie
Bravčové rezne podávame s batatovým pyré a dusenou kapustou, dozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.