Kuracie prsia na broskyni s ryžou, hranolčekmi a so zeleninou
Suroviny
- 500 g guľatozrnnej ryže Golden Sun
- voda
- rastlinný olej Vita D´or
- soľ Kania
- 2 paradajky
- ½ uhorky
- 600 g kuracích pŕs
- čierne mleté korenie Kania
- 60 g šunky Pikok
- 3 – 4 broskyne v náleve Freshona
- 4 plátky Eidam syra Pilos
- 500 g zemiakových hranolčekov Harvest Basket
POSTUP
Ryžu orestujeme na oleji dosklovita. Osolíme a zalejeme vodou v pomere 4:5. (Na objem ryže pridáme o ¼ objemu viac vody). Varíme pár minút, kým vznikne kašovitá konzistencia. Následne ryžu prikryjeme, varíme cca 1 minútu, vypneme sporák a necháme dôjsť pod pokrievkou. Paradajky nakrájame na mesiačiky. Uhorku na tenké kolieska.
Kuracie prsia prekrojíme a opečieme ich v panvici na oleji z oboch strán dozlatista. Mäso osolíme, okoreníme a preložíme na plech. Na mäso uložíme šunku, nakrájané broskyne a syr. Prelejeme výpekom z panvice a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 10 – 15 minút.
Hranolčeky pripravíme podľa návodu na obale.
Servírovanie
Na tanier uložíme 2 kopčeky ryže, porciu hranoliek, zeleninu a zapekané kuracie prsia na broskyni.