Kuracie prsia s baklažánom a mozzarellou
- 1 kg kuracích pŕs
- 2 baklažány
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- olivový olej Primadonna
- 2 konzervy krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 250 g syra mozzarella Lovillo
- 1 lyžica masla Pilos
- šťava z 1 citróna
- 2 hrste rukoly
POSTUP
POTREBUJEME
- potravinársku fóliu
- tĺčik na mäso
- grilovaciu panvicu vhodnú do rúry
Baklažán nakrájame na väčšie kocky, osolíme, zľahka premiešame a necháme 5 – 10 minút odstáť. Potom ho opláchneme studenou vodou a osušíme. Cesnak a biele časti lahôdkovej cibuľky nasekáme nadrobno a restujeme na rozohriatom olivovom oleji dozlatista. Pridáme baklažán, dochutíme soľou a čiernym korením. Podľa potreby môžeme pokvapkať olivovým olejom. Keď baklažán získa zlatohnedú farbu, pridáme paradajky z konzervy a dusíme na miernom ohni približne 15 – 20 minút. Ak je zmes príliš hustá, prilejeme trochu vody. Stiahneme z ohňa, pridáme nasekanú bazalku a premiešame.
Očistené kuracie prsia narežeme pozdĺžne, aby vznikli ploché hrubšie rezne a pod fóliou ich naklepeme. Osolíme, okoreníme a restujeme na rozohriatej grilovacej panvici s trochou olivového oleja. Keď sú plátky mäsa z jednej strany dozlatohneda opečené, obrátime ich a na každý rezeň položíme 2 tenké plátky mozzarelly. Dochutíme soľou a čiernym korením. Na panvicu pridáme kúsok masla a pokvapkáme šťavou z ½ citróna. Na záver dáme dopiecť do rúry rozohriatej na 220°C na funkcii gril, pokým sa mozzarella neroztopí. K umytej a osušenej rukole pridáme nadrobno nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky. Dochutíme šťavou z ½ citróna, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Na porciu duseného baklažánu položíme plátok mäsa. Jedlo dookola dozdobíme rukolovým šalátom.