Rybie krokety s feniklovým šalátom
Rybie krokety
- 400 g varenej tmavej tresky Nautica
- 100 g varených zemiakov
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 2 lyžice francúzskej hrubozrnnej horčice Kania
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 4 vajíčka
- strúhanka Belbake (na obaľovanie)
- hladká múka Belbake (na obaľovanie)
- slnečnicový olej Vita d´Or
Feniklový šalát
- šťava z 1 pomaranča
- francúzska hrubozrnná horčica Kania (podľa chuti)
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 balenie šalátu mix
- 1 fenikel
- 8 cherry paradajok
- 2 avokáda
Cesnaková majonéza
- 4 žĺtky
- šťava z 1 citróna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 4 strúčiky cesnaku
- 500 ml slnečnicového oleja Vita d´Or
POSTUP
POTREBUJEME
- metlička
- lis na zemiak
- lis na cesnak
Rybie krokety
Uvarené a vychladnuté rybie mäso rozdrobíme prstami najemno a zmiešame s prepasírovanými uvarenými zemiakmi. Pridáme soľ, čierne korenie, horčicu, nadrobno nakrájanú lahôdkovú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a 2 žĺtky. Z pripravenej zmesi a strúhanky tvarujeme rovnako veľké guľky, ktoré poukladáme na tanier posypaný strúhankou. Necháme mraziť približne 20 minút.
Stuhnuté guľky obalíme v hladkej múke, zvyšných rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. Smažíme v rozpálenej panvici so slnečnicových olejom dozlatista. Hotové guľky preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Feniklový šalát
Z pomarančovej šťavy, horčice a olivového oleja vyšľaháme dresing. Umytý a osušený šalát v prípade potreby natrháme na menšie kúsky a prelejeme pripraveným dresingom. Pridáme čerstvý fenikel nakrájaný na pásiky a premiešame.
Cesnaková majonéza
Žĺtky zmiešame s citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Pridáme prelisovaný cesnak. Za stáleho šľahania metličkou postupne prilievame olej, kým vznikne jemná majonéza.
Servírovanie
Do hlbšieho taniera naservírujeme na štvrtiny nakrájané paradajky, rybie krokety a avokádo nakrájané na plátky. Majonézu podávame v samostatnej miske.