Kuracie prsia s fusilli a paradajkovým pestom
Paradajkové pesto
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 2 lyžice strúhaného syra grana padano Lovilio
- 30 g vlašských orechov Alesto
- 50 g čerstvej bazalky
- 50 ml olivového oleja Primadonna
Cestoviny
- soľ Belbake
- 400 g cestovín fusilli Combino
- 400 g kuracích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 cuketa
- 100 ml suchého bieleho vína
- 8 cherry paradajok
- čerstvá bazalka
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- mixér
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode al dente.
Paradajkové pesto
Cesnak, sušené paradajky, nastrúhaný syr grana padano, bazalku a vlašské orechy rozmixujeme. Prilejeme trochu olivového oleja a opäť mixujeme. Ak bude pesto príliš husté, môžeme ho rozriediť olivovým olejom.
Cestoviny
Umyté a osušené kuracie prsia nakrájané na kocky orestujeme na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja. Osolíme, okoreníme, pridáme cuketu nakrájanú na pásiky, podlejeme vínom a necháme krátko povariť. Pridáme uvarené cestoviny aj s trochou vody, v ktorej sa varili. Vmiešame asi 8 lyžíc pesta, cherry paradajky nakrájané na štvrtiny, nakrájanú bazalku a dobre premiešame.
Servírovanie
Cestoviny podávame v hlbšom tanieri, posypané strúhaným syrom grana padano, okorenené a ozdobené bazalkou.