0
0
Kapustnica s paprikovou klobásou a kyslou smotanou

Kapustnica s paprikovou klobásou a kyslou smotanou

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Vývar

  • 1 balenie hovädzieho mäsa s kosťou na polievku 
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • ¼ zeleru
  • 2 bobkové listy Kania
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia  
  • 10 guľôčok nového korenia 
  • 1,5 l vody


Kapustnica

  • 100 g zemiakov
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 1 lyžička celej rasce Kania
  • 1 lyžička bravčovej masti Pikok 
  • 200 g paprikovej moravskej klobásy 
  • 1 cibuľa
  • 3 bobkové listy Kania
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
  • 200 g kyslej kapusty Chef select
  • 1 lyžička čerstvého tymianu
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 50 ml smotany na varenie Pilos (12 %)
  • 4 lyžice kyslej smotany Pilos (16 %)
  • 1 lyžica čerstvého petržlenu
  • chlieb

Potrebujeme

 kovové sitko


POSTUP

Z hovädzieho mäsa, kostí, koreňovej zeleniny a korenia pripravíme vývar. Hotový vývar precedíme. Uchováme mäso a čistý vývar.  Vývar pripravíme tak, že osolíme a okoreníme mäso a spolu s kosťami opečieme v panvici s rozohriatým olivovým olejom zo všetkých strán. 

V panvici opečieme cibuľu, mrkvu, zeler, petržlen a pór nakrájané na veľké kusy dozlatista. Cibuľu nešúpeme. Prekrojíme horizontálne na polovicu a reznou stranou nadol opečieme dozlatista. Opečené mäso, kosti, zeleninu, korenie (nové korenie, bobkový list a guličky korenia) a petržlenovú vňať vložíme do studenej vody a privedieme k varu. Varíme približne 10 minút, následne stíšime a pomaly varíme asi 6 hodín. Nakoniec scedíme cez kovové sitko a získame tak silný vývar aj šťavnaté mäso.

Zemiaky uvaríme v osolenej vode s polovicou lyžičky rasce. Precedíme a dáme nabok. Masť rozpustíme v hrnci a dochrumkava upečieme na kúsky nakrájanú klobásu. Pridáme nakrájanú cibuľu, zvyšok rasce, bobkové listy a restujeme dosklovita.

Posypeme múkou a po krátkom orestovaní aj mletou paprikou. Zalejeme pripraveným vývarom a pridáme kapustu. Varíme domäkka.

Tip: Ak má kapusta dlhé vlákna, môžeme ju pokrájať, aby sa polievka ľahšie naberala.

Do takmer hotovej polievky pridáme uvarené zemiaky aj s trochou vody, ochutíme nasekaným tymianom, soľou a korením. Zjemníme smotanou na varenie a doplníme kúskami pokrájaného mäsa z vývaru.


Servírovanie

Kapustnicu podávame s chlebom, lyžicou kyslej smotany a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.  

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať