
Filetovaný rump steak so špargľou, cherry paradajkami a olivami
Suroviny
- 100 g zelenej špargle
- soľ Kania
- 100 g cherry paradajok
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 hrsť olív mix Baresa
- olivový olej Primadonna
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z ½ citróna
- 100 g rukoly
- 300 g rump steak
Servírovanie
- 50 g parmezánu Milbona
Potrebujeme
panvice, alobal
POSTUP
Príloha
Očistenú špargľu dáme blanšírovať do osolenej vriacej vody na 2 minúty a následne vyberieme na sitko. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu, cesnak a biele časti lahôdkovej cibuľky nakrájame a nalámeme hrsť olív. Cesnak s cibuľou začneme restovať na rozpálenej panvici s olivovým olejom do zlatista. Špargľu prekrojíme na polovicu, pridáme spolu s paradajkami do panvice, osolíme, okoreníme a necháme restovať. Neskôr pridáme lyžicu masla a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na záver prihodíme rukolu a premiešame.
Steak
Steak očistíme a opečieme na olivovom oleji na rozpálenej panvici z obidvoch strán. Osolíme, okoreníme, pred koncom pridáme lyžicu masla a pár kvapiek citrónovej šťavy. Odstavíme, zakryjeme alobalom a necháme chvíľu odležať. Mäso nakrájame a dochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Filetovaný rump steak so špargľou, cherry paradajkami a olivami servírujeme s hoblinami parmezánu a pokvapkáme olivovým olejom.