0
20
Kuracie prsia so špenátom a camembertom

Kuracie prsia so špenátom a camembertom

1 h 0 m
4 porcie
  • 4 kuracie prsia
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g syra camembert Chêne d´argent
  • 1 hrsť vlašských orechov Alesto
  • 12 plátkov prosciutta Dulano Selection
  • olivový olej Primadonna
  • 1/2 francúzskej bagety
  • 1/2 hlávky ľadového šalátu
  • 1/2 zväzku reďkovky
  • 1 červená cibuľa
  • 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 1 štipľavá paprička
  • 1 citrón
  • 150 g delaktózovanej kyslej smotany Pilos (20%)
  • čerstvá bazalka alebo mäta

Postup

Potrebujeme

  • grilovaciu panvicu
  • špáradlá
  • plech na pečenie

Plnené kuracie prsia

Umyté a osušené kuracie prsia narežeme pozdĺžne, aby sme získali ploché rezne. Osolíme a okoreníme. Každý rezeň naplníme lístkami špenátu (pár lístkov si odložíme do šalátu), kúskom syra camembert a vlašskými orechmi, ktoré sme opiekli nasucho na panvici. Naplnené kuracie rezne

preložíme a každý obalíme v 2 plátkoch prosciutta. Ak by sa nám rozpadávali, môžeme ich uzavrieť aj pomocou špáradiel. Plnené kuracie rezne opekáme na miernom ohni na grilovacej panvici s olivovým olejom po všetkých stranách dozlatista. Potom preložíme na plech a dopekáme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút.

Šalát s chrumkavým prosciuttom a bagetkou

Bagetu nakrájame na tenšie plátky, rozložíme ich vedľa seba na plech a pokvapkáme zľahka olivovým olejom. Vedľa nich poukladáme zvyšné plátky prosciutta a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C do chrumkava. Medzitým pripravíme zeleninu. Umytý a osušený ľadový šalát a reďkovky nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do misy. Ďalej pridáme červenú cibuľu nakrájanú na tenké plátky, čierne olivy, ktoré rukami rozdelíme na menšie kúsky, štipľavú papričku nakrájanú na kolieska a lístky špenátu. Ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Na záver pridáme na menšie kúsky nalámané upečené bagetky a prosciutto, ktoré nakrájame. Šalát zľahka premiešame.

Smotanový dresing

Kyslú smotanu, citrónovú šťavu, nasekanú bazalku alebo mätu, soľ a korenie spolu zmiešame v miske.

Servírovanie

Na tanier pridáme porciu šalátu, vedľa plnené kuracie prsia nakrájané na hrubšie plátky a na záver pokvapkáme smotanovým dresingom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info