Kuracie prsia so špenátom a camembertom
- 4 kuracie prsia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g čerstvého špenátu
- 100 g syra camembert Chêne d´argent
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 12 plátkov prosciutta Dulano Selection
- olivový olej Primadonna
- 1/2 francúzskej bagety
- 1/2 hlávky ľadového šalátu
- 1/2 zväzku reďkovky
- 1 červená cibuľa
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- 1 štipľavá paprička
- 1 citrón
- 150 g delaktózovanej kyslej smotany Pilos (20%)
- čerstvá bazalka alebo mäta
Postup
Potrebujeme
- grilovaciu panvicu
- špáradlá
- plech na pečenie
Plnené kuracie prsia
Umyté a osušené kuracie prsia narežeme pozdĺžne, aby sme získali ploché rezne. Osolíme a okoreníme. Každý rezeň naplníme lístkami špenátu (pár lístkov si odložíme do šalátu), kúskom syra camembert a vlašskými orechmi, ktoré sme opiekli nasucho na panvici. Naplnené kuracie rezne
preložíme a každý obalíme v 2 plátkoch prosciutta. Ak by sa nám rozpadávali, môžeme ich uzavrieť aj pomocou špáradiel. Plnené kuracie rezne opekáme na miernom ohni na grilovacej panvici s olivovým olejom po všetkých stranách dozlatista. Potom preložíme na plech a dopekáme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 5 minút.
Šalát s chrumkavým prosciuttom a bagetkou
Bagetu nakrájame na tenšie plátky, rozložíme ich vedľa seba na plech a pokvapkáme zľahka olivovým olejom. Vedľa nich poukladáme zvyšné plátky prosciutta a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C do chrumkava. Medzitým pripravíme zeleninu. Umytý a osušený ľadový šalát a reďkovky nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do misy. Ďalej pridáme červenú cibuľu nakrájanú na tenké plátky, čierne olivy, ktoré rukami rozdelíme na menšie kúsky, štipľavú papričku nakrájanú na kolieska a lístky špenátu. Ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Na záver pridáme na menšie kúsky nalámané upečené bagetky a prosciutto, ktoré nakrájame. Šalát zľahka premiešame.
Smotanový dresing
Kyslú smotanu, citrónovú šťavu, nasekanú bazalku alebo mätu, soľ a korenie spolu zmiešame v miske.
Servírovanie
Na tanier pridáme porciu šalátu, vedľa plnené kuracie prsia nakrájané na hrubšie plátky a na záver pokvapkáme smotanovým dresingom.