Bezmäsité fašírky s parmezánovou kašou
- 12 sušených paradajok
- olivový olej Primadonna
- 1 cuketa
- 5 strúčikov cesnaku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 1 lyžica nasekaného čerstvého tymianu
- 550 g vegánskeho mletého Next level Meat
- 1 cibuľa
- 1 lyžička čerstvého rozmarínu
- čerstvá petržlenová vňať
- sladká mletá paprika Kania
- ostrá mletá paprika Kania
- 1 lyžička francúzskej dijonskej horčice Kania
- repkový olej Vita D'or
- 350 g uvarených zemiakov
- smotana na šľahanie Pilos (33 %)
- mlieko Pilos (3,5 %)
- 1 hrsť strúhaného syra Parmigianno Reggiano Lovillio
- 1 hrsť nasekanej čerstvej bazalky
POSTUP
POTREBUJEME
- lis na zemiaky
Paradajky ošúpeme a sušíme v rúre podľa videa Ako sušiť paradajky? V panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cuketu nakrájanú na tenké plátky a na plátky nasekané 2 strúčiky cesnaku. Zmes preložíme na tanier (aj s olejom), osolíme, okoreníme, posypeme tymianom a necháme marinovať asi 15 minút. Vegánske mleté ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, 3 strúčikmi cesnaku, nasekaným rozmarínom, petržlenovou vňaťou, sladkou a ostrou paprikou, soľou, korením a horčicou. Dôkladne premiešame.
Tip: Vegánske mleté je už samo o sebe ochutené. Dávame pozor, aby sme ho nepresolili.
Zo zmesi vytvarujeme fašírky, ktoré pečieme na rastlinnom oleji z obidvoch strán do zlatista. Na hotové naaranžujeme plátky cukety. V hrnci pripravíme zemiakovú kašu zo smotany, mlieka a prepasírovaných varených zemiakov (množstvo smotany a mlieka upravíme podľa preferovanej hustoty). Ochutíme olivovým olejom, strúhaným parmezánom, soľou a nasekanou bazalkou.
Servírovanie
Na hotové bezmäsité fašírky naaranžujeme plátky cukety a podávame so zemiakovo-parmezánovou kašou, ozdobené nastrúhaným syrom, sušenými paradajkami, lístkami bazalky a niekoľkými kvapkami olivového oleja.