0
11
Lososové Cordon bleu

Lososové Cordon bleu

30 min
4 porcie
  • 600 g čerstvého lososa
  • 200 g toastového chleba Rivercote
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 3 vetvičky čerstvého tymianu
  • čerstvá bazalka
  • 125 g mozzarelly Lovilio
  • 4 plátky údeného lososa Ocean Sea
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka Castello (na obalenie)
  • 2 vajcia
  • rastlinný olej Promienna
  • olivový olej Primadonna
  • 200 g zemiakov
  • 50 ml mlieka Pilos
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 lyžice masla
  • hrsť rukoly
  • 1 citrón

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • drevené špajdle
  • kuchynské utierky
  • metličku na šľahanie

Postup

Bylinková strúhanka

Z toastového chleba odkrojíme kôrku a striedku natrháme na menšie kúsky. Petržlenovú vňať, lístky tymianu alebo bazalky nasekáme nadrobno. Kúsky chleba a bylinky vložíme do sekacieho mixéra a rozmixujeme na jemnú strúhanku.

Lososové Cordon bleu

Mozzarellu nakrájame na plátky, na každý položíme lístok bazalky a zabalíme do plátku údeného lososa. Z umytého a osušeného lososa odstránime kožu. Každý kúsok lososa pozdĺžne narežeme, ale nerozrežeme úplne. Roztvoríme ho a prekryjeme potravinovou fóliou. Zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a zabalíme do nich plátky mozzarelly s bazalkou a údeným lososom. Uzatvoríme pomocou špajdle a obalíme v trojobale – v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a bylinkovej strúhanke. Pri obaľovaní dávame pozor, aby sa nám losos nerozpadol. Vyprážame ho pomaly dozlatista na panvici na olivovom a rastlinnom oleji. Potom preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Zemiaková kaša

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na menšie kúsky a varíme v osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme a prepasírujeme. Do menšieho hrnca pridáme mlieko, smotanu, prepasírované zemiaky a maslo. Ochutíme soľou a pomocou metličky vymiešame na hladkú kašu.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme porciu zemiakovej kaše, vedľa lososové Cordon bleu, z ktorého sme odstránili špajdľu. Celé jedlo ozdobíme umytou osušenou rukolou a 2 mesiačikmi citróna.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info