3
34
Hovädzí guláš

Hovädzí guláš

2 h 30 m
4 porcie
  • 800 g hovädzieho zadného
  • 400 g cibule
  • 100 g bravčovej masti Pikok
  • soľ s jódom Belbake
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g staršieho bieleho chleba
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
  • 1 l silného hovädzieho vývaru
  • 3 lyžice mletej sladkej papriky Kania
  • celá rasca Kania (podľa chuti)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 červená paprika
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 1 – 2 lahôdkové cibuľky
  • sušený majorán Mikado

Postup

Potrebujeme

  • lis na cesnak

 

Cibuľu nakrájame na nadrobno a orestujeme ju na 70 g bravčovej masti dozlatohneda. Umyté a osušené mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme do hrnca k cibuli a restujeme ďalších 5 minút. Pridáme paradajkový pretlak, trochu vývaru a mletú papriku. Krátko orestujeme, pridáme opäť trochu vývaru, rascu a na kocky nakrájaný chlieb, ktorý sme opiekli na zvyšnej masti. Podlejeme zvyšným vývarom, tak aby bolo mäso úplne zaliate a pridáme prelisovaný cesnak. Guláš dusíme pod pokrievkou asi 1,5 hodiny domäkka.

Medzitým na panvici rozohrejeme trochu oleja, na ktorom orestujeme na väčšie kúsky nakrájanú červenú papriku, červenú cibuľu a lahôdkovú cibuľku.

Uvarený guláš dochutíme sušeným majoránom.

Servírovanie

Guláš servírujeme v miskách alebo hlbokých tanieroch, ozdobený orestovanou zeleninou. Ako príloha sa hodí knedľa, halušky, špecle alebo chlieb.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    25. apríl 2023, 21:49

    Zaujimalo by ma, ci ak chcem varit z 2 kg masa musim vsetko dat v rovnakom pomere z ingrediencii viac.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. apríl 2023, 09:47

      Dobrý deň, ak chcete pripraviť guľáš z väčšieho množstva mäsa, určite odporúčame zvýšiť množstvo aj ostatných ingrediencií. V opačnom prípade by mohol zostať guľáš až príliš hustý. 😇 Dajte nám vedieť, ako sa Vám recept podaril. 😊

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        30. apríl 2024, 14:32

        Čítate po sebe?

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. apríl 2023, 21:45

    Prosim vas a vy vobec nemixujete zaklad? Ten chlieb ako vyzera po dovareni? On sa do hladka rozpadne? Alebo ak chcem mixovat zaklad, tak co s tym chlebom?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. apríl 2023, 09:46

      Dobrý deň, základ Roman v tomto recepte nemixuje. Chlieb slúži na zahustenie guľáša. Ak chcete základ rozmixovať, riešením by mohlo byť precedenie cez sitko. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. november 2016, 23:53

    Zaujimavy recept, urcite ho vyskusam. Inak ta cibula mi prisla spalena este predtym, nez sa tam vlozilo maso. Neviem si predstavit, ako chuti, ked sa este dalsich par minut opeka s masom.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať