0
9
Lososové rizoto so cherry paradajkami a bazalkou

Lososové rizoto so cherry paradajkami a bazalkou

45 min
6 porcií

Suroviny

  • olivový olej Primadonna
  • 3 stonky stonkového zeleru
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 bobkový list Kania
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 300 g cherry paradajok
  • 500 g filety z lososa atlantického
  • 200 g ryže Arborio Italiamo
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 50 g parmezánu Milbona
  • čerstvá bazalka
  • 2 lyžice masla Pilos
  • šťava z 1 citróna

Potrebujeme

panvicu


POSTUP

V panvici na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný zeler a cibuľku. Pridáme bobkový list, ochutíme soľou, korením a podľa potreby prilejeme olej.

Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Kožu z lososa odstránime a nakrájame na menšie kúsky. Do základu prisypeme ryžu, krátko orestujeme a prilejeme biele suché víno. Chvíľu povaríme a postupne prilievame horúci zeleninový vývar.

Tip: Vývar pridávame postupne tak, aby bola počas varenia ryža stále zaliata.

Prihodíme nakrájané cherry paradajky a 5 minút pred dovarením pridáme k ryži nakrájaného lososa. Ochutíme podľa potreby soľou a korením, pridáme nastrúhaný parmezán, nasekanú bazalku, zelené časti lahôdkovej cibuľky, maslo a šťavu z citróna. Premiešame a na záver ochutíme podľa potreby.


Servírovanie

Lososové rizoto servírujeme v hlbokom tanieri ozdobené lístkami bazalky.  

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať