Lososové rizoto so cherry paradajkami a bazalkou
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 3 stonky stonkového zeleru
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 bobkový list Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 300 g cherry paradajok
- 500 g filety z lososa atlantického
- 200 g ryže Arborio Italiamo
- 200 ml bieleho suchého vína
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 50 g parmezánu Milbona
- čerstvá bazalka
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z 1 citróna
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
V panvici na oleji orestujeme nadrobno nakrájaný zeler a cibuľku. Pridáme bobkový list, ochutíme soľou, korením a podľa potreby prilejeme olej.
Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Kožu z lososa odstránime a nakrájame na menšie kúsky. Do základu prisypeme ryžu, krátko orestujeme a prilejeme biele suché víno. Chvíľu povaríme a postupne prilievame horúci zeleninový vývar.
Tip: Vývar pridávame postupne tak, aby bola počas varenia ryža stále zaliata.
Prihodíme nakrájané cherry paradajky a 5 minút pred dovarením pridáme k ryži nakrájaného lososa. Ochutíme podľa potreby soľou a korením, pridáme nastrúhaný parmezán, nasekanú bazalku, zelené časti lahôdkovej cibuľky, maslo a šťavu z citróna. Premiešame a na záver ochutíme podľa potreby.
Servírovanie
Lososové rizoto servírujeme v hlbokom tanieri ozdobené lístkami bazalky.