0
0
Makovo-višňový cheesecake

Makovo-višňový cheesecake

1 h 30 m
12 porcií

Suroviny

Sušienkový základ

  • 250 g rozdrvených maslových sušienok Belbake
  • 120 g masla Pilos


Makový krém

  • 400 g kyslej smotany Pilos (18 %)
  • 250 g tučného tvarohu Pilos
  • 70 g práškového cukru Belbake
  • 80 g mletého maku Belbake
  • šťava z ½ citróna
  • 2 vajcia


Višňová vrstva

  • 680 zaváraných višní Freshona
  • 40 g Zlatého klasu
  • 1 lyžica práškového cukru Belbake

 

Potrebujeme 

plech na pečenie s rozmermi 40 x 27 x 2 cm


POSTUP

Rozdrvené sušienky zmiešame vidličkou s roztopeným maslom a vysypeme do tortovej formy. Pohárom zarovnáme dno a po stranách vytvoríme okraje. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 175 °C cca 10 minút. Medzitým v mise zmiešame kyslú smotanu, tučný tvaroh, práškový cukor, mletý mak a šťavu z citróna. Premiešame a nakoniec pridáme vajíčka. Hotový krém vylejeme na sušienkový základ a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 45 minút. Višne v náleve scedíme a nálev vylejeme do hrnca. Pridáme Zlatý klas a práškový cukor. Miešame na miernom ohni, kým krém úplne zhustne. Na záver pridáme scedené višne a premiešame. Višne navrstvíme na upečený cheesecake, necháme vychladnúť a odložíme stuhnúť na noc do chladničky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať