
Makovo-višňový cheesecake
Suroviny
Sušienkový základ
- 250 g rozdrvených maslových sušienok Belbake
- 120 g masla Pilos
Makový krém
- 400 g kyslej smotany Pilos (18 %)
- 250 g tučného tvarohu Pilos
- 70 g práškového cukru Belbake
- 80 g mletého maku Belbake
- šťava z ½ citróna
- 2 vajcia
Višňová vrstva
- 680 zaváraných višní Freshona
- 40 g Zlatého klasu
- 1 lyžica práškového cukru Belbake
Potrebujeme
plech na pečenie s rozmermi 40 x 27 x 2 cm
POSTUP
Rozdrvené sušienky zmiešame vidličkou s roztopeným maslom a vysypeme do tortovej formy. Pohárom zarovnáme dno a po stranách vytvoríme okraje. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 175 °C cca 10 minút. Medzitým v mise zmiešame kyslú smotanu, tučný tvaroh, práškový cukor, mletý mak a šťavu z citróna. Premiešame a nakoniec pridáme vajíčka. Hotový krém vylejeme na sušienkový základ a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 45 minút. Višne v náleve scedíme a nálev vylejeme do hrnca. Pridáme Zlatý klas a práškový cukor. Miešame na miernom ohni, kým krém úplne zhustne. Na záver pridáme scedené višne a premiešame. Višne navrstvíme na upečený cheesecake, necháme vychladnúť a odložíme stuhnúť na noc do chladničky.