Mangový puding s kokosovým krémom
Mangový puding
- 2 zrelé mangá (600 g očisteného manga)
- 20 ml citrónovej šťavy
- 20 g medu
- 30 g Zlatého klasu
- 30 ml vody
Kokosová šľahačka
- 2 konzervy kokosového mlieka Vitasia (stuhnutého cez noc)
- 30 g medu
Na ozdobenie
- 100 g mandľových plátkov Belbake
- 1 zrelé mango
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér na smoothie
- metličku na šľahanie
- poháre alebo misky na puding
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko s malou hladkou špičkou
- panvicu
Mangový puding
Mangá prerežeme okolo kôstky, ošúpeme a nakrájame na kúsky. Rozmixujeme ich spolu s citrónovou šťavou a medom na hladké pyré. Pyré dáme zovrieť do hrnca. Medzitým dohladka rozmiešame Zlatý klas vo vode. Pridáme k vriacemu pyré a uvaríme hustý puding. Nalejeme ho do pripravených pohárov alebo misiek a necháme najprv vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho dáme stuhnúť do chladničky.
Kokosová šľahačka
Tuhú časť kokosového mlieka vyšľaháme spolu s medom na tuhý krém. Prenesieme ho do cukrárskeho vrecka s malou hladkou špičkou.
Na ozdobenie
Plátky mandlí nasucho orestujeme na panvici do zlatista. Mango prerežeme okolo kôstky, ošúpeme a úhľadne nakrájame na drobné kocky.
Servírovanie
Mangový puding podávame vychladený, dozdobený kokosovou šľahačkou, posypaný mandľovými plátkami a čerstvým mangom.