Palacinka dutch baby
- 40 g masla Pilos
- 3 vajcia
- 15 g kryštálového cukru Belbake
- kôra z 1 citróna
- 60 g hladkej múky Belbake
- 120 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- štipku soli Belbake
- 30 g práškového cukru Belbake
- 100 g bobuľového ovocia (podľa chuti)
POSTUP
POTREBUJEME
- panvicu vhodnú do rúry
- metličku
- strúhadlo
Panvicu s maslom vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C na asi 10 minút. Medzitým v miske zmiešame vajcia, cukor a citrónovú kôru. Striedavo primiešavame múku a mlieko. Na záver pridáme štipku soli.
Tip: Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. Ak by sme ich pridali studené, cesto by sa nenafúklo.
Cesto rýchlo vlejeme do horúcej panvice s roztopeným maslom a pečieme v rúre približne 15 minút. Potom rúru vypneme a palacinku v nej necháme odpočinúť asi 5 minút.
Servírovanie
Krehkú palacinku podávame ešte teplú, plnenú ovocím a posypanú práškovým cukrom.