Kuracie mäso v syrovej omáčke so šampiňónmi
- 800 g kuracích prsných a stehenných rezňov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 100 ml bieleho suchého vína
- 0,5 l hydinového vývaru
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 150 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
- 200 g šampiňónov
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 g prosciutta crudo Dulano Selection
- 2 lahôdkové cibuľky
- 400 g cestovín fusilli Tiradell
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- kovové sitko
Mäso nakrájame na kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a v panvici s rozpáleným olivovým olejom sprudka opečieme dozlatista. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme cesnak a cibuľu nakrájanú nadrobno. Zalejeme vínom, po chvíli pridáme vývar, smotanu a nastrúhaný syr. Mäso vrátime späť do základu a necháme prevariť asi 20 - 25 minút. Potom podľa potreby dochutíme. Očistené šampiňóny orestujeme na masle. Neskôr pridáme na rezance nakrájanú šunku a ku koncu i na väčšie kusy prekrojené biele časti lahôdkových cibuliek.
Servírovanie
Kuracie mäso podávame s podľa návodu na obale uvarenými cestovinami a so syrovou omáčkou. Dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.