Zemiakové placky s karamelizovanou cibuľou
Suroviny
- 2 stredne veľké zemiaky
- 50 g póru
- 1 červená cibuľa
- 2 lyžice polohrubej múky Belbake
- ½ lyžičky soli Kania
- 1 lyžička provensálskeho korenia Kania
- 1 vajce
- 1 lyžica kyslej smotany Pilos
- repkový olej Vita D’Or
- 2 červené cibule
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 1 lyžica balzamika Italiamo
- čerstvý roztierateľný syr Palouček Pilos
- čerstvá pažítka
Potrebujeme
hlbšiu panvicu, strúhadlo, kuchynské papierové utierky
POSTUP
Zemiaky ošúpeme a na strúhadle nastrúhame na stredne hrubé pásiky. Nastrúhané zemiaky zbavíme prebytočnej vody a zmiešame spolu s nakrájaným pórom, červenou cibuľou, múkou, soľou, provensálskym korením, vajcom a kyslou smotanou. Miešame, kým sa suroviny spoja.
Do panvice nalejeme repkový olej. Do rozpáleného oleja postupne pridávame cesto v tvare placky a pečieme cca 3 minúty z každej strany dozlatista. Hotové placky preložíme na tanier
vystlaný kuchynskými papierovými utierkami, aby sme odstránili prebytočný olej.
Na panvicu pridáme nakrájanú cibuľu, trstinový cukor a balzamiko. Restujeme, kým sa cukor úplne rozpustí cca 5 minút.
Servírovanie
Zemiakové placky potrieme roztierateľným syrom, na ktorý navrstvíme skaramelizovanú cibuľu. Ozdobíme pažítkou a podávame.