
Morčacie prsia plnené fetou, bazalkou a sušenými paradajkami s cuketovými hranolčekmi
Suroviny
Plnka
- 100 g gréckeho syra Feta Milbona
- hrsť sušených paradajok Baresa
- čerstvá bazalka
- čierne mleté korenie Kania
Mäso
- 300 g morčacích pŕs
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžice masla Pilos
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
Príloha
- olivový olej Primadonna
- 1 cuketa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- hrsť olív mix zelené a čierne Baresa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 2 lahôdkové cibuľky
Ešte budeme potrebovať
- hrsť poľného šalátu
Potrebujeme
misku, potravinársku fóliu, špáradlá, panvice
POSTUP
Plnka
Do misky pridáme nalámanú fetu, nakrájané sušené paradajky, čerstvú bazalku, korenie a premiešame.
Mäso
Morčacie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou plnkou, uzavrieme špáradlami, vložíme do rozohriatej panvice s olivovým olejom a opečieme z obidvoch strán. Pred koncom pridáme maslo a šťavu z citróna. Pred servírovaním z mäsa odstránime špáradlá.
Príloha
Do rozpálenej panvice s olivovým olejom pridáme cuketu nakrájanú na hranolčeky, osolíme, okoreníme a necháme opiecť. Následne pridáme rozlámané olivy, cesnak, štipľavú papričku a restujeme dozlatista. Pred koncom pridáme nakrájanú lahôdkovú cibuľku, zamiešame a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Morčacie prsia plnené fetou, bazalkou a sušenými paradajkami s cuketovými hranolčekmi dozdobíme poľným šalátom.