Migliaccio – torta z ricotty
- 500 ml mlieka Pilos
- 500 ml vody
- štipka soli Belbake
- 50 g masla Pilos
- kôra z 2 citrónov
- 200 g detskej krupice Belbake
- 4 vajíčka
- 250 g kryštálového cukru Belbake
- 350 g ricotty Italiamo
Na ozdobenie
- 50 g práškového cukru Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo na kôru
- robot s nadstavcom metlička
- potravinársku fóliu
- stierku
- papier na pečenie
- okrúhlu formu na pečenie s vyberateľným dnom (priemer 24 cm)
- sitko
Čas chladnutia: 60 minút
Vo väčšom kastróle za stáleho miešania uvaríme z mlieka, vody, štipky soli, masla, citrónovej kôry a krupice hustú kašu. Kašu prelejeme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Medzitým vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne zašľaháme aj ricottu a vychladnutú kašu. Cesto prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 1 hodinu. Upečený vychladnutý korpus vyberieme z formy, pomocou taniera preklopíme, stiahneme papier na pečenie a preklopíme na servírovací tanier.
Servírovanie
Tortu podávame posypanú práškovým cukrom.