Čučoriedkový cheesecake v panvičkách
Suroviny
Cesto
- 110 g hladkej múky Belbake
- 40 g strúhaného kokosu Belbake
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 70 g jemných ovsených vločiek Crownfield
- 85 g roztopeného masla Pilos
- 1 vajíčko
- 1 lyžička prášku do pečiva
Krém
- 400 g nátierky z čerstvého syra Milbona
- 80 g práškového cukru Belbake
- 20 g škrobu
- 80 g kyslej smotany Pilos
- 1 vajíčko
- 50 g plátkov mandlí Belbake
- 200 g čučoriedok
Potrebujeme
3 malé liatinové panvičky alebo formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 22 cm, plech na pečenie
POSTUP
Cesto
V miske zmiešame múku, strúhaný kokos, cukor, jemné ovsené vločky a prášok do pečiva. Nakoniec prilejeme roztopené maslo a vajíčko. Miešame, kým sa cesto spojí a vytvorí mrveničku.
Krém
Nátierku z čerstvého syra zmiešame s cukrom a kyslou smotanou. Pridáme vajíčko a škrob a vymiešame dohladka.
Do pripravených liatinových panvičiek alebo formy na pečenie navrstvíme cesto a utlačíme ho lyžicou. Pridáme vrstvu krému a dôkladne ju rozotrieme až ku okrajom. Posypeme čerstvými čučoriedkami a na vrch namrvíme zvyšné cesto. Panvičky preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 20 – 30 minút.
Asi 10 minút pred dopečením panvičky vyberieme z rúry a posypeme ich plátkami mandlí. Cheesecake dopečieme.
Tip: Panvičky sú vhodné aj na uzatvárateľný gril a cheesecake si v nich môžete jednoducho ugrilovať.
Servírovanie
Vychladnutý cheesecake podávame priamo z panvičiek.