![Nadýchaná torta Viktória](https://kuchynalidla.sk/storage/app/uploads/public/5fa/c0e/89b/5fac0e89bc02e470695316.jpg)
Nadýchaná torta Viktória
- 200 g zmäknutého masla
- 200 g práškového cukru Castello
- 4 vajíčka
- 200 g hladkej múky Castello
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 5 lyžíc malinového džemu Maribel
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 lyžica práškového cukru Castello na posypanie
Potrebujeme
- šľahací mixér
- sitko
- metličku
- tortovú formu s priemerom 24 cm
- cukrárske vrecko
Postup
Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. K maslovej zmesi po jednom primiešame vajíčka, ktoré musia mať izbovú teplotu. Nakoniec po častiach vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 – 40 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Potom ho opatrne rozkrojíme na polovicu. Spodnú časť korpusu natrieme džemom. Na džem navrstvíme vyšľahanú šľahačku pomocou cukrárskeho vrecka. Prikryjeme druhým plátom cesta a celú tortu posypeme práškovým cukrom.