Mleté mäso v tortille s avokádovým dipom
Suroviny
Plnené tortilly
- avokádový olej s príchuťou chilli
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g mrkvy
- 50 g zeleru
- 50 g stonkového zeleru
- 800 g hovädzieho mletého mäsa
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 5 bobkových listov Kania
- vetvička čerstvého tymianu
- 4 paradajky
- 50 g mrazenej sladkej kukurice Freshona
- 8 viaczrnných pšeničných tortilla placiek
- 200 g pikantného syra cheddar
- 2 hrste čerstvých byliniek (bazalka, petržlen, koriander)
Avokádový dip
- 2 avokáda
- 100 ml zakysanej smotany Pilos (16 %)
- šťava z 1 citróna
Zeleninový šalát
- 1 mrkva
- ½ uhorky
- 1 paprika mix
- ½ vaničky šalátového mixu
- 1 hrsť poľného šalátu
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
ponorný mixér, kontaktný gril alebo dve panvice
POSTUP
Plnené tortilly
V rozohriatej panvici s avokádovým olejom orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a stonkový zeler. Následne pridáme mleté mäso, soľ korenie, bobkové listy a lístky tymianu. Zakryjeme pokrievkou a opečieme. Potom vmiešame nakrájané čerstvé paradajky a dusíme asi 20 minút do mäkka. Do mäsovej zmesi ku koncu pridáme kukuricu.
Na tortillu nanesieme trocha mäsovej zmesi, na hrubo nastrúhaný syr, nasekané bylinky a zabalíme. Pripravené tortilly položíme na rozohriatu panvicu, zaťažíme druhou panvicou a krátko opečieme z oboch strán. Použiť môžeme aj kontaktný gril.
Avokádový dip
Dužinu avokáda spoločne so zakysanou smotanou, citrónovou šťavou, soľou a korením rozmixujeme do hladka.
Zeleninový šalát
Mrkvu a uhorku ošúpeme a spoločne s paprikou nakrájame na tenké rezance, ktoré premiešame s poľným šalátom a šalátovým mixom. Ochutíme citrónovou šťavou a avokádovým chilli olejom.
Servírovanie
Tortilly servírujeme s avokádovým dipom a jednoduchým zeleninovým šalátom.