2
7
Grilovaná pražma so šalátom z grilovaného baklažánu

Grilovaná pražma so šalátom z grilovaného baklažánu

1 h 30 m
4 porcie
  • 4 pražmy
  • 2 veľké baklažány (spolu asi 1 kg)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 4 lahôdkové cibuľky
  • 8 lístkov čerstvej bazalky
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 a 1/2 citróna
  • olivový olej Promienna
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 30 g čerstvého tymianu
  • 200 g zemiakov

Potrebujeme

  • papierové utierky
  • alobal
  • kuchynské nožnice

Postup

Šalát z grilovaného baklažánu

Celé umyté baklažány položíme na rozpálený gril a grilujeme asi 20-25 minút. Podľa potreby ich obraciame. Hotové necháme trochu vychladnúť, olúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Strúčik cesnaku, lahôdkové cibuľky a lístky čerstvej bazalky nakrájame najemno, cherry paradajky na menšie kúsky. Všetky prísady dôkladne premiešame v miske. Ešte teplé dochutíme šťavou z polovice citróna, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a osolíme. Šalát opäť dôkladne premiešame.

Grilovaná pražma

Vypitvané ryby bez žiabrí zbavíme plutiev, umyjeme a osušíme. Šupiny neodstraňujeme. Každú rybu naplníme 2 rozkrojenými plátkami citróna, vetvičkami čerstvého tymianu a roztlačeným strúčikom cesnaku.

Pripravíme si 4 kusy alobalu, ktoré pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a čiernym mletým korením. Na alobal položíme pripravenú rybu, ktorú tiež pokvapkáme olivovým olejom a okoreníme. Každú rybu dôkladne zabalíme do alobalu.

Balíčky položíme na gril a necháme grilovať asi 20-30 minút mimo priameho zdroja tepla. Gril by mal byť v priebehu pečenia zakrytý.

Grilované zemiaky

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v mierne osolenej vode do polomäkka. Scedené a vychladnuté zemiaky nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme niekoľko minút do zlatohneda.

Servírovanie

Ryby vybalíme z alobalu a preložíme na tanier. Opatrne stiahneme vrchnú kožu (kožu narežeme pri chvoste a stiahneme smerom k hlave). Mäso potom osolíme a okoreníme. Pridáme plátky zemiakov. Hotové jedlo pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme čerstvou bazalkou. Baklažánový šalát podávame v samostatnej menšej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info