Restované kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou
Restované kačacie prsia
- 2 kačacie prsia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
- šťava z ½ pomaranča
Omáčka
- olivový olej Primadona
- 1 šalotka
- 1 lyžička nasekaného čerstvého zázvoru
- šťava z 2 pomarančov
- 1 lyžica medu
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice masla Pilos
Pečené bataty
- 2 bataty
- olivový olej Primadona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
- 1 hrsť pekanových orechov Alesto
Šalát
- 1 hrsť rukoly
- 1 pomaranč
- olivový olej Primadona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu alebo plech
- alobal
Restované kačacie prsia
Kačacie prsia očistíme, kožu narežeme a ochutíme soľou a korením. Opekáme ich na suchej panvici na strane s kožou, kým koža pustí tuk a mierne zhnedne. Potom mäso obrátime a ďalej opekáme. Keď získa zlatohnedú farbu, preložíme do zapekacej misy, posypeme natrhaným rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút. Hotové kačacie prsia pokvapkáme pomarančovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.
Omáčka
Z panvice, na ktorej sa prsia opekali, zlejeme nadbytočný tuk a panvicu necháme opäť rozohriať. Pokvapkáme ju olivovým olejom a orestujeme na nej nasekané šalotku a zázvor. Keď získajú zlatistú farbu, pridáme pomarančovú šťavu, med, soľ, korenie a na miernom ohni varíme. Potom do panvice vložíme maslo, aby sa omáčka zahustila. Na záver ochutíme výpekom z odpočinutých kačacích pŕs.
Pečené bataty
Očistené bataty nakrájame na väčšie kusy a vložíme do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme natrhaným rozmarínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút. Potom bataty posypeme pekanovými orechmi a necháme asi 2 minúty dopiecť.
Šalát
Umytú a osušenú rukolu dáme do misky. Kôru z pomaranča odkrojíme a ostrým nožom vykrojíme segmenty - mesiačiky pomaranča bez šupky. Segmenty pomaranča pridáme k rukole, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu batatov spolu s pekanovými orechmi. Navrch položíme kačacie prsia nakrájané na plátky, ktoré v reze osolíme a okoreníme. Prelejeme pomarančovo-zázvorovou omáčkou a podávame spolu s rukolovým šalátom.