6
101
Restované kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou

Restované kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou

40 min
2 porcie

Restované kačacie prsia

  • 2 kačacie prsia
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • šťava z ½ pomaranča

 

Omáčka

  • olivový olej Primadona
  • 1 šalotka
  • 1 lyžička nasekaného čerstvého zázvoru
  • šťava z 2 pomarančov
  • 1 lyžica medu
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice masla Pilos

 

Pečené bataty

  • 2 bataty
  • olivový olej Primadona
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 1 hrsť pekanových orechov Alesto

 

Šalát

  • 1 hrsť rukoly
  • 1 pomaranč
  • olivový olej Primadona
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu alebo plech
  •  alobal

 

Restované kačacie prsia

Kačacie prsia očistíme, kožu narežeme a ochutíme soľou a korením. Opekáme ich na suchej panvici na strane s kožou, kým koža pustí tuk a mierne zhnedne. Potom mäso obrátime a ďalej opekáme. Keď získa zlatohnedú farbu, preložíme do zapekacej misy, posypeme natrhaným rozmarínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút. Hotové kačacie prsia pokvapkáme pomarančovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.

 

Omáčka

Z panvice, na ktorej sa prsia opekali, zlejeme nadbytočný tuk a panvicu necháme opäť rozohriať. Pokvapkáme ju olivovým olejom a orestujeme na nej nasekané šalotku a zázvor. Keď získajú zlatistú farbu, pridáme pomarančovú šťavu, med, soľ, korenie a na miernom ohni varíme. Potom do panvice vložíme maslo, aby sa omáčka zahustila. Na záver ochutíme výpekom z odpočinutých kačacích pŕs.

 

Pečené bataty

Očistené bataty nakrájame na väčšie kusy a vložíme do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a posypeme natrhaným rozmarínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút. Potom bataty posypeme pekanovými orechmi a necháme asi 2 minúty dopiecť.

 

Šalát

Umytú a osušenú rukolu dáme do misky. Kôru z pomaranča odkrojíme a ostrým nožom vykrojíme segmenty - mesiačiky pomaranča bez šupky. Segmenty pomaranča pridáme k rukole, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou a korením.

 

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu batatov spolu s pekanovými orechmi. Navrch položíme kačacie prsia nakrájané na plátky, ktoré v reze osolíme a okoreníme. Prelejeme pomarančovo-zázvorovou omáčkou a podávame spolu s rukolovým šalátom. 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. január 2024, 21:35

    Top. Odporúčam!

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      24. január 2024, 18:21

      Ďakujeme pekne. 🥰

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. október 2023, 19:34

    Vynikajúce, mali sme skvelý obed

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. január 2024, 21:23

      To sme veľmi radi! 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. apríl 2023, 01:06

    Dnes som skúšala tento recept s menšími úpravami (nemala som čerstvý zázvor len sušený a ako prílohu len klasické zemiakové pyré) a aj tak to bolo úžasné! Mäso som sa tiež bála že bude surové ale bolo nádherne šťavnaté. Chválim Marcela za tento recept! :)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. apríl 2023, 10:02

      Dobrý deň, ďakujeme za pochvalu. 😇 Tešíme sa, že Vám recept vyšiel podľa predstáv. Ktorý recept od Marcela je Váš obľúbený? 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. január 2023, 13:11

    Naozaj sa Vám darí pripraviť kačacie rezne 10- minútovým pečením? Pri mojich pokusoch je mäso pečené menej ako hodinu stále surové.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      19. február 2023, 14:08

      Určite áno, je dôležité ich opiecť tak ako máte v recepte, opekať na koži, potom z každej strany, následne dať piecť do rúry na 10-15 minút, ale skôr tých 10 posatčuje. Následne ich nechať odpočinúť v teple tej panvice kde sa piekli. Robievam tak vždy, surové určite nie sú. Sú šťavnaté a chutné, nie vysušené, ako pri klasickom pečení.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        25. december 2023, 14:34

        Áno, môžem potvrdiť boli mäkké, šťavnaté a prepečene

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. február 2022, 21:43

    vynikajúce

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať