Morčacie prsia plnené bryndzou s opekanými zemiakmi
- 500 g malých zemiakov
- soľ Belbake
- 250 g zelenej špargle
- 100 g bryndze Pilos
- 100 g roztierateľného tvarohu Pilos
- 1 hrsť čerstvej pažítky
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 800 g morčacích pŕs vcelku
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 2 lyžice masla Pilos
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- špáradlá
- panvicu vhodnú do rúry
Zemiaky v šupke uvaríme vo vriacej osolenej vode. Špargľu pomocou škrabky očistíme do 2/3 (hlavičky nešúpeme). Potom ju krátko oblanšírujeme - povaríme 2 – 3 minúty vo vriacej osolenej vode a precedíme. V miske zmiešame bryndzu, tvaroh, na jemno nasekanú pažítku, soľ a korenie. Očistené prsia rozrežeme tak, aby vznikli tenké plátky, ktoré pod fóliou naklepeme. Každý plátok osolíme, okoreníme a pridáme naň lyžicu plnky. Preložíme tak, aby vznikli kapsy, ktoré uzatvoríme špáradlami. Pečieme na rozohriatej panvici s olivovým olejom do zlatohneda. Potom ich ešte vložíme na 5 minút do rúry rozohriatej na 200 °C. Uvarené zemiaky precedíme a pozdĺžne prepolíme. Restujeme na rozohriatej panvici s olejom. Pridáme soľ, cesnak nasekaný na plátky, špargľu nakrájanú na väčšie kúsky (hlavičky necháme celé), čierne korenie a tymian. Tesne pred dokončením vložíme do panvice maslo a necháme roztopiť.
Servírovanie
Podávame pokvapkané olivovým olejom a posypané petržlenovou vňaťou.