Pstruh s bulgurom a grapefruitovou omáčkou
Omáčka
- olivový olej Primadonna
- 2 lyžice nasekanej červenej cibule
- 2 lyžice nasekaného zázvoru
- 2 grapefruity
- 1 citrón
- štipľavá mletá paprika Kania
- 2 lyžice medu
Bulgur
- 200 g vareného bulguru Campo Largo
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice nasekanej červenej cibule
- 200 g cukety
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvá bazalka
Pstruh
- 4 filety pstruha lososovitého bez kože
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej
Chlebové chipsy
- starší chlieb
POSTUP
POTREBUJEME
- monsieur cuisine alebo parný hrniec
Na olivovom oleji orestujeme nasekanú cibuľu so zázvorom. Podlejeme šťavou z grapefruitu a citrónu a necháme povariť. Neskôr pridáme aj segmenty grapefruitu (mesiačiky grapefruitu bez šupky), papriku a med.
Bulgur
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale. Na olivovom oleji orestujeme nasekaný cesnak a cibuľu, pridáme cuketu nakrájanú na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme uvarený bulgur a podľa potreby podlejeme vodou. Ešte krátko povaríme a dochutíme nasekanou bazalkou.
Pstruh
Filety osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a varíme v pare 5 - 7 minút.
Chlebové chipsy
Ostrým nožom nakrájame starší chlieb na tenké plátky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie (dávame pozor, aby sa plátky navzájom nedotýkali). Sušíme v rúre vyhriatej na 110 °C približne 20 minút . Môžeme ochutiť olejom, bylinkami alebo cesnakom.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu bulguru. Naň položíme uvarenú filetu, ktorú zalejeme grapefruitovou omáčkou. Ozdobíme chlebovými chipsami a lístkami bazalky.