10
61
Morčacie prsia s olivami a brokolicou

Morčacie prsia s olivami a brokolicou

1 h 0 m
6 porcií
  • 850 g morčacích pŕs
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lyžice hladkej múky
  • olivový olej Primadonna
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 200 g brokolice
  • 100 g olív Baresa (zelené aj čierne)
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 200 ml hydinového vývaru
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 50 g masla

Potrebujeme

  • hlbokú panvicu

Postup

Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na plátky, z oboch strán osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Potom ich opečieme na panvici na rozpálenom olivovom oleji dozlatista. Mäso vyberieme na tanier. Do tej istej panvice prilejeme trochu olivového oleja a orestujeme na ňom cesnak nakrájaný na plátky. Postupne pridáme najemno nakrájanú štipľavú papričku, ružičky brokolice a olivy nakrájané na plátky. Zeleninu podlejeme vínom a necháme ho zredukovať. Potom zmes podlejeme vývarom a plátky mäsa vložíme späť do panvice. Chvíľu povaríme, aby zelenina zmäkla a omáčka sa trochu zahustila. Pred dokončením posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, premiešame a jedlo zjemníme maslom.

Servírovanie

Morčacie prsia servírujeme v hlbokom tanieri spolu so zeleninou pokvapkanou olivovým olejom. Ako príloha sa hodí dusená ryža, cestoviny alebo opečená cesnaková bageta.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať