Morčacie prsia s olivami a brokolicou
- 850 g morčacích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice hladkej múky
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 200 g brokolice
- 100 g olív Baresa (zelené aj čierne)
- 100 ml suchého bieleho vína
- 200 ml hydinového vývaru
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- 50 g masla
Potrebujeme
- hlbokú panvicu
Postup
Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na plátky, z oboch strán osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Potom ich opečieme na panvici na rozpálenom olivovom oleji dozlatista. Mäso vyberieme na tanier. Do tej istej panvice prilejeme trochu olivového oleja a orestujeme na ňom cesnak nakrájaný na plátky. Postupne pridáme najemno nakrájanú štipľavú papričku, ružičky brokolice a olivy nakrájané na plátky. Zeleninu podlejeme vínom a necháme ho zredukovať. Potom zmes podlejeme vývarom a plátky mäsa vložíme späť do panvice. Chvíľu povaríme, aby zelenina zmäkla a omáčka sa trochu zahustila. Pred dokončením posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, premiešame a jedlo zjemníme maslom.
Servírovanie
Morčacie prsia servírujeme v hlbokom tanieri spolu so zeleninou pokvapkanou olivovým olejom. Ako príloha sa hodí dusená ryža, cestoviny alebo opečená cesnaková bageta.