Mäsová roláda s hľuzovkovým maslom
Suroviny
Rolády
- 2 lyžice masla Pilos
- 50 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g čerstvého špenátu (alebo mrazeného, rozmrazeného a vyžmýkaného)
- 50 g sušených paradajok Baressa
- 100 g balkánskeho syra Pilos
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 800 g hovädzieho steaku
- olej na opekanie Vita D´or
Príloha
- 600 g zemiakov
- 4 lyžice hľuzovkového masla
- 100 ml čerstvej smotany Pilos (12 %)
- 60 g lahôdkovej cibuľky + trochu na ozdobu
Potrebujeme
paličku na mäso, špajdle, grilovaciu panvicu, hrniec, pučidlo na zemiaky
Postup
Rolády
Na panvici rozpustíme 1 lyžicu masla a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s nasekaným cesnakom dosklovita. Čerstvý špenát krátko oblanšírujeme, potom ho vyžmýkame a nakrájame. V miske zmiešame špenát, nakrájané sušené paradajky, rozdrvený balkánsky syr, orestovanú cibuľu s cesnakom, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Mäso narežeme a naklepeme. Osolíme, okoreníme a rozprestrieme naň pripravenú náplň. Zrolujeme a spevníme špajdľami. Na rozohriatej panvici s olejom a 1 lyžicou masla rolády opečieme zo všetkých strán. Počas opekania ich prelievame rozpusteným maslom a olejom. Po dokončení vyberieme špajdle.
Príloha
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené zemiaky podľa chuti dosolíme, roztlačíme, pridáme hľuzovkové maslo, smotanu a nadrobno nakrájanú lahôdkovú cibuľku. Dôkladne premiešame.
Rolády podávame nakrájané na plátky so štuchanými zemiakmi s hľuzovkovým maslom. Na záver môžeme pokvapkať olivovým olejom a ozdobiť cibuľkou.