Morčacie prsia so syrom gorgonzola a jablkami
- 600 g morčacích pŕs vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 zelené jablko
- 100 g syra gorgonzola Lovilio
- 2 - 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 125 g čerstvého špenátu
- 500 g šúľancov Combino
- hrsť vlašských orechov Alesto Fine
Potrebujeme
- tĺčik na mäso
- panvicu s pokrievkou
- sitko
Morčacie prsia so syrom gorgonzola
Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na tenšie plátky. Ochutíme soľou, čiernym korením a mäso zľahka naklepeme. Opekáme po oboch stranách na rozpálenej panvici na troche olivového oleja približne 7 - 8 minút.
Po chvíli pridáme kúsky jablka, ktoré sme zbavili jadrovníka a opekáme spolu s mäsom. Keď sú jablká opečené dozlatohneda, poukladáme ich na plátky mäsa, pridáme kúsky syra gorgonzola a stiahneme z ohňa. Panvicu prikryjeme pokrievkou a počkáme, kým sa syr rozpustí.
Šúľance so špenátom
Cesnak nasekaný nadrobno orestujeme na druhej panvici na troche olivového oleja dozlatista.
Potom pridáme kúsok masla a umytý osušený špenát. Ochutíme soľou a čiernym korením a restujeme, kým špenát nezmäkne.
Šúľance varíme vo vriacej osolenej vode asi 2 minúty. Scedíme, pridáme na panvicu k špenátu a premiešame.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme porciu šúľancov so špenátom, na ne 2 plátky morčacích pŕs so syrom gorgonzola a jablkami. Jedlo pokvapkáme výpekom a posypeme nasekanými vlašskými orechmi opraženými na suchej panvici.