4
13
Morčacie prsia špikované sušenými paradajkami a slaninou

Morčacie prsia špikované sušenými paradajkami a slaninou

1 h 0 m
6 porcií
  • 1 kg morčacieho prsného rezňa vcelku
  • 250 g suchej bielej fazule Campo Largo
  • soľ Belbake
  • 3 bobkové listy Kania
  • 120 g údenej slaniny vcelku Pikok
  • 1 hrsť sušených paradajok Baresa
  • mleté čierne korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 cibuľa
  • 10 baby mrkiev
  • 3 stonky stonkového zeleru
  • čerstvý rozmarín
  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g rukoly

POSTUP

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu
  • alobal
  • strúhadlo

 

Fazuľu namočíme na celú noc do vody. Na druhý deň ju uvaríme v osolenej vode spolu s bobkovými listami domäkka.

Do očisteného mäsa  urobíme tenkým nožom 12 – 14 otvorov, do ktorých vložíme asi 20 g slaniny a sušené paradajky nakrájané na menšie kúsky. Zo všetkých strán mäso osolíme, okoreníme a na rozohriatej panvici s olivovým olejom sprudka opečieme. Potom ho preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 40 minút. Počas pečenia mäso polievame výpekom. Upečené ho preložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odstáť. Medzitým výpek prelejeme na panvicu, pridáme maslo a redukujeme na hustejšiu omáčku.

Cibuľu nasekáme nadrobno a v kastróle s rozohriatym olejom restujeme. Ochutíme ju soľou a korením. Postupne pridávame baby mrkvy pozdĺžne prekrojené na polovice, 100 g slaniny na malé kocky, očistený stonkový zeler na hranolčeky, soľ, korenie a rozmarín. Podľa potreby môžeme pokvapkať olejom. Základ dusíme za občasného miešania, kým zelenina zmäkne a pustí šťavu. Zmes pridáme k precedenej uvarenej fazuli, podlejeme smotanou a dochutíme nastrúhaným strúčikom cesnaku. 

 

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme porciu fazuľového ragú, na vrch položíme na plátky nakrájané mäso, ozdobíme umytou a osušenou rukolou a prelejeme výpekom.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    17. december 2023, 10:03

    Úžasné, vdaka za výborný recept. Ja som nekúpila stonkovy zeler lebo nemali, ale vymenila som to za fenikel a tiež bolo výborné.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. október 2021, 17:03

    uff, na paradu vsetko ochytal rukami od suroveho masa.... by som chcel vidiet, ako tie zaroky parazitov vydezinfikuju z toho vsetkeho.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. máj 2020, 19:26

    Ďajte jednu prvu od vycho.du pokladnu pre kupujucich len cca 5 kusov tovaru. Aby sme nemuseli cakat v rade so zakaznikmi ktory maju plne voziky

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. máj 2020, 12:38

    Dobrý deň, prečo nemáte stránku, kde sa môžu spotrebitelia vyjadriť ? Vy totiž nechcete vidieť ich názor. 3x som si kúpila u vás v automate kávu. 1x som bola spokojná. Ostatné 2 razy som ju vyliala do kanálu pred Liekom, nedala sa piť. Žbrnda zafarbená na šedo. Bez mlieka, hoci ho mala mať. Veľmi ma to nahnevalo. Bolo to v predajni v Karlovej Vsi. Vyplnila som aj dotazník o spokojnosti automatov na kávu v Lidl, ale tie 3 otázky sú pravdepodobne zámerne kladené tak, aby sa spotrebiteľ nemohol pravdivo vyjadriť , či káva je dobrá a či mu chutí / nechutí. Už viac si kávu v Lidli nekúpim. 2 x vyliatie do kanálu - 1€ odolávalo. Asi je nutné, aby dodávateľ aj kávu ochutnal. S pozdravom zákazníčka z Karlovej Vsi.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať