0
14
Ossobuco so zemiakmi

Ossobuco so zemiakmi

1 h 30 m
2 porcie

Suroviny

  • 2 plátky teľacieho ossobuca
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka Belbake (na poprášenie)
  • olivový olej Primadonna
  • 2 mrkvy
  • 3 stonky stonkového zeleru
  • 3 bobkové listy Kania
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g malých zemiakov
  • 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
  • 100 ml červeného suchého vína
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

veľký kastról


POSTUP

Mäso na stranách narežeme, aby sa počas pečenia nesťahovalo. Potom ho z obidvoch strán osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Sprudka restujeme vo veľkom kastróle s rozohriatym olejom zo všetkých strán.

Kým sa mäso opeká, postupne pripravujeme ostatné suroviny a pridávame do kastróla: očistené mrkvy a stonky zeleru nakrájané na hranolčeky, bobkové listy, soľ, korenie, cibuľu nasekanú nadrobno, cesnak na plátky, menšie zemiaky prekrojené na polovice, väčšie na štvrtiny a vetvičky rozmarínu. Približne po 15 minútach, keď zelenina zmäkne, prilejeme paradajky z konzervy, zľahka premiešame a podlejeme vínom. Chvíľu povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. Potom prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme približne hodinu domäkka (presná doba závisí od mäsa).


Servírovanie

Ossobuco so zemiakmi servírujeme v hlbokom tanieri dozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.


Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať