0
10
Pečená krkovička v celku na mede s koreňovou zeleninou

Pečená krkovička v celku na mede s koreňovou zeleninou

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • 2 lyžice kvetového medu
  • 18 strúčikov cesnaku
  • 1 hrsť čerstvého rozmarínu
  • 250 g mrkvy
  • 250 g zeleru
  • 250 g petržlenu
  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
  • 1 lyžica nasekaného tymianu
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Potrebujeme

2 zapekacie misy s pokrievkou, alobal


POSTUP

Krkovičku osolíme, okoreníme, z vrchnej strany a po obvode natrieme horčicou a medom. Malým nožom mäso prešpikujeme a naplníme ho polovicou strúčikov nakrájaného cesnaku a vetvičkami rozmarínu. Ochutené mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 60 minút na programe horkovzduch. Následne stiahneme pokrievku a pečieme ďalších 60 minút dochrumkava.

Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kúsky. Preložíme ich do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, ochutíme celými strúčikmi cesnaku a nasekanými bylinkami.

Tip: K zelenine sa tiež hodia bylinky ako napríklad šalvia a rozmarín.

Premiešame, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pekáč pridáme do rúry ku krkovičke a hneď ako stiahneme pokrievku, zeleninu pečieme 60 minút.


Servírovanie

Plátky pečenej krkovičky servírujeme s koreňovou zeleninou a na záver prelejeme výpekom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.