Zeleninový špíz s ananásom
- 4 zelené papriky alebo 16 zelených štipľavých papričiek
- 16 cherry paradajok
- 1/2 čerstvého ananásu
- 2 lahôdkové cibuľky
- čerstvá bazalka
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá šalvia
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica medu Confeira
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- 8 drevených špajdlí (namočených aspoň 2 hodiny vo vode)
- pierko na potieranie
Postup
Ananás ošúpeme a nakrájame na 16 približne rovnako veľkých kúskov. Lahôdkové cibuľky rozdelíme na 4 časti. Zelené papriky zbavíme semienok a nakrájame na osminky (štipľavé papričky použijeme celé). Ananás, papriku, cherry paradajky a lahôdkové cibuľky napichujeme striedavo na špajdle.
Umyté a osušené lístky byliniek nasekáme nadrobno. Preložíme ich do misky a zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, medom, soľou a korením. Takto pripravenou marinádou potrieme ananásovo-zeleninové špízy a necháme 5 minút odpočívať.
Špízy grilujeme na rozohriatom grile približne 8 – 12 minút. Podľa potreby otáčame a potierame bylinkovou marinádou.