1
27
Oblíž prst

Oblíž prst

1 h 20 m
24 porcií

Suroviny

Korpus

  • 5 vajec
  • 160 g kryštálového cukru Belbake
  • 50 ml vody
  • 50 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 160 g hladkej múky Belbake
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
  • 30 g kakaa Castello

Krém

  • 600 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 80 g kryštálového cukru Belbake
  • 6 žĺtok (120 g)
  • 40 g Zlatého klasu
  • 40 g hladkej múky Belbake
  • 250 g masla Pilos
  • 80 g práškového cukru Belbake

Sneh

  • 6 bielok (180 g)
  • 200 g kryštálového cukru Belbake

Ozdoba

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

Čas chladnutia: 3 hodiny

Potrebujeme

robot s nadstavcom metlička a lopatka, sitko, formu (ideálne s vyberateľným dnom) alebo plech s rozmermi 28 × 24 cm, papier na pečenie, metličku, potravinársku fóliu, misku na vodný kúpeľ, strúhadlo


POSTUP

Korpus

Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do hustej svetlej peny. Opatrne prilejeme vodu, olej a zašľaháme. Ostatné suroviny preosejeme a už len ručne jemne zapracujeme. Cesto rovnomerne nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút.


Krém

Mlieko s polovicou kryštálového cukru necháme zovrieť v hrnci. Medzitým zvyšný kryštálový cukor rozmiešame so žĺtkami, Zlatým klasom a múkou dohladka.

Tip: Aby sa nám ľahšie miešalo, môžeme pridať trochu teplého mlieka. 

Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka, aby sa vyrovnali teploty a krém sa nezrazil. Premiešame, zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hotový ho prelejeme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Potom maslo s práškovým cukrom vymiešame v robote s nadstavcom lopatka do peny. Postupne po lyžiciach za stáleho miešania pridávame stuhnutý a rozmiešaný puding.

Vychladnutý korpus vyrežeme z formy a vrátime späť do formy. Na vrch rovnomerne nanesieme krém a necháme tuhnúť v chladničke.


Sneh

Bielky spolu s cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli, kým sa cukor úplne rozpustí. Potom ich v mixéri ešte horúce na najvyšších otáčkach šľaháme do pevného snehu, kým vychladnú. Sneh opatrne nanesieme na krém, povrch uhladíme a necháme pár hodín tuhnúť v chladničke.


Servírovanie

Koláč nakrájame pomocou noža namočeného do horúcej vody a posypeme hoblinkami nastrúhanej čokolády.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info