4
45
Oblíž prst

Oblíž prst

1 h 20 m
24 porcií

Suroviny

Korpus

  • 5 vajec
  • 160 g kryštálového cukru Belbake
  • 50 ml vody
  • 50 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 160 g hladkej múky Belbake
  • 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
  • 30 g kakaa Castello

Krém

  • 600 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 80 g kryštálového cukru Belbake
  • 6 žĺtok (120 g)
  • 40 g Zlatého klasu
  • 40 g hladkej múky Belbake
  • 250 g masla Pilos
  • 80 g práškového cukru Belbake

Sneh

  • 6 bielok (180 g)
  • 200 g kryštálového cukru Belbake

Ozdoba

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

Čas chladnutia: 3 hodiny

Potrebujeme

robot s nadstavcom metlička a lopatka, sitko, formu (ideálne s vyberateľným dnom) alebo plech s rozmermi 28 × 24 cm, papier na pečenie, metličku, potravinársku fóliu, misku na vodný kúpeľ, strúhadlo


POSTUP

Korpus

Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do hustej svetlej peny. Opatrne prilejeme vodu, olej a zašľaháme. Ostatné suroviny preosejeme a už len ručne jemne zapracujeme. Cesto rovnomerne nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút.


Krém

Mlieko s polovicou kryštálového cukru necháme zovrieť v hrnci. Medzitým zvyšný kryštálový cukor rozmiešame so žĺtkami, Zlatým klasom a múkou dohladka.

Tip: Aby sa nám ľahšie miešalo, môžeme pridať trochu teplého mlieka. 

Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho mlieka, aby sa vyrovnali teploty a krém sa nezrazil. Premiešame, zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hotový ho prelejeme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Potom maslo s práškovým cukrom vymiešame v robote s nadstavcom lopatka do peny. Postupne po lyžiciach za stáleho miešania pridávame stuhnutý a rozmiešaný puding.

Vychladnutý korpus vyrežeme z formy a vrátime späť do formy. Na vrch rovnomerne nanesieme krém a necháme tuhnúť v chladničke.


Sneh

Bielky spolu s cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli, kým sa cukor úplne rozpustí. Potom ich v mixéri ešte horúce na najvyšších otáčkach šľaháme do pevného snehu, kým vychladnú. Sneh opatrne nanesieme na krém, povrch uhladíme a necháme pár hodín tuhnúť v chladničke.


Servírovanie

Koláč nakrájame pomocou noža namočeného do horúcej vody a posypeme hoblinkami nastrúhanej čokolády.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    16. apríl 2022, 14:01

    Ja som ho práve do robila a je super.Mam rada jej recepty a je šikulka, ja pečiem často.💕.Komu sa nepáčia ,nech nepečie a kúpi si v cukrárni 🤗

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. január 2022, 07:43

    Ja som recept vyskusala, do pol hodiny po nom nebolo ani chyru ani slychu :-D na mna dost sladky, ale staci len menej cukru.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. december 2021, 21:39

    Tých 200g cukru v snehu je hrozne veľa, je to sladké ako 💩 z nutrie.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. august 2021, 13:26

    Dobry den, robil niekto tento kolac??? Ja by som ho chcela skusit ale potom co som si precitala recenzie na tuto cukrarku bojim sa ze bude sklamanim pre celu rodinu. Prosim napiste mi svoje skusenosti.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. november 2021, 13:38

      ak ste taký z nej sklamaný, tak prečo ju ešte sledujete?

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        12. apríl 2022, 10:41

        Presne tak, staci nesledovat a nie kritizovat

        Odpovedať
    • H
      Hosť
      22. august 2021, 12:21

      Neodporucam, jej recepty po vacsine chutne nie su.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        12. apríl 2022, 10:43

        Možno je chyba vo Vás a Vašom pečení...

        Odpovedať
      • H
        Hosť
        12. apríl 2022, 10:41

        No neviem, kolko receptov ste skusili urobit, ale ja vela a skoro vsetky vysli presne podla receptu a fotky, ak ho dodrzite... ked vam nechutie jej recepty, skuste iny typ pecenia, nejake fit recepty, raw, veganske... toto su klasiky a asi nic pre Vas, za to ich nemusite ohovarat, proste ju nesledujte...

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          29. apríl 2022, 20:24

          Dobrý deň, ja som vyskúšala viac receptov a všetky boli vynikajúce. Ja pečiem recepty od Veroniky často a aj viac krát po sebe, lebo majú úspech, najmä malinový mliečny rez a veľkonočná torta :) Aj cheesecake s arašidovým maslom bol topka. Aj orechovo-karamelová torta. A toto idem vyskúšať, lebo recept vyzerá dobre, ale mám v pláne pokropiť korpus ešte aj rumom. :) Katarína

          Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať