Nepečený banánovo-piškótový dezert
Banánový krém
- 2 banány
- 3 vajíčka
- kôra z 1 citróna
- šťava z 1 pomaranča
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- práškový cukor Belbake podľa chuti
Jogurtový krém
- 250 g bieleho smotanového jogurtu Eridanous
- sladené kondenzované mlieko Pilos podľa chuti
Banánovo-jogurtový dezert
- 200 g piškót Tastino
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 100 g vlašských orechov Alesto
- 1 banán
Postup
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
- 4 poháre s objemom 380 ml
Banánový krém
Banány, vajíčka, citrónovú kôru, pomarančovú a citrónovú šťavu, múku a cukor vymiešame v miske dohladka. Zmes povaríme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania do zhustnutia. Krém necháme dôkladne vychladnúť.
Jogurtový krém
Jogurt vymiešame so sladeným kondenzovaným mliekom podľa chuti.
Banánovo-jogurtový dezert
Na dno pohára uložíme piškóty, ktoré zalejeme banánovým krémom a potom pridáme aj jogurtový krém. Takto striedame vrstvy, kým naplníme celý pohár. Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou šľahačkou a nasekanými orechami, ktoré sme predtým nasucho opiekli na panvici.