Croissantový nákyp s tvarohom a ringlotami
Už ste niekedy vyskúšali pripraviť croissantový nákyp s tvarohom a ringlotami? Tak potom tento recept musíte skúsiť. Veronika spolu s Andreou Šírovou, ktorá je známa zo sociálnych sietí ako @fit.and.rea, vám ukážu, ako na to.
Suroviny
- 5 vajec
- 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 60 g trstinového cukru Belbake
Náplň
- 500 g jemného tvarohu Pilos
- 100 g práškového cukru Belbake
- 20 g Zlatého klasu
- 2 žĺtky
- kôra z 1 citróna
- 30 g masla Pilos
- 10 croissantov
- 20 ringlôt
Potrebujeme
- plech na pečenie s priemerom 25 cm s rozmermi 21 x 5 cm, alobal
POSTUP
V mise zmiešame vajcia, smotanu na šľahanie a trstinový cukor.
V druhej mise zmiešame tvaroh, práškový cukor, Zlatý klas, žĺtky a citrónovú kôru.
Plech vymažeme maslom.
Croissanty rozrežeme a naplníme ich tvarohovou náplňou. Následne ich obalíme v smotanovo-vaječnej zmesi a uložíme na plech. Medzi croissanty povtláčame štvrtinky ringlôt a prelejeme zvyšnou smotanovo-vaječnou zmesou.
Nákyp pečieme v uzavretom grile prikrytý alobalom pri teplote 180 °C približne 20 – 30 minút.
Tip: Nákyp môžeme piecť aj v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 30 minút. Pri pečení v rúre nákyp nezakrývame alobalom.
Upečený nákyp necháme vychladnúť a nakrájame na menšie alebo väčšie porcie, podľa toho či servírujeme hlavný chod alebo dezert.